Prospect

JuJu Smith-Schuster (WR, USC), NFL Draft 2017

JuJu Smith-Schuster #9 i USC Trojans gör touchdown mot Penn State Nittany Lions under Rose Bowl 2017. Foto av: Kevork Djansezian/Getty Images.

JuJu Smith-Schuster

WR, USC

Uppdaterad: 2017-04-23 21:26

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 99 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (77): En smart spelare som är bra på att utnyttja leverage och positionera sig i hålen i zonförsvaret. Flyttar kedjorna. Känslan är att Smith-Schuster är en possession-WR som är vass i det kortare spelet men som saknar riktig toppfart. Imponerade verkligen mot Arizona då han både visade explosiva färdigheter och fysiskt spel efter mottagningen samt att han gick upp i luftdueller och stal bollen. Ju mer jag ser desto mer växer hans route running på mig, han är smart…och tuff. Nästan alltid fri. Imponerade igen mot Penn State, bland annat med en grym enhandad mottagning på en fade. Kan nog bli en bra produktiv spelare för något lag och cirkulera kring 1,000 yards per säsong. Lite Anquan Boldin?

Lasses omdöme (78): Juju har producerat sen sitt första år i USC och är ett ständigt vertikalt hot i passpelet. Kombinationen av snabbhet, storlek och tuffhet gör att han kan bränna sin försvarare djupt, springa igenom en försvarare med en tuff tackling samt att han är väldigt effektiv efter catch. Han måste bli betydligt bättre att springa sina routes rätt framförallt i NFL då han inte kan leva på sin fysik på samma sätt. Trots sin storlek har han en del problem att vinna 50/50 bollar och får han inte bollen kan han stundtals helt skippa att spela för laget och hjälpa till med blockeringar. En playmaker som alltid vill ha bollen men som lika gärna kan försvinna ur matcherna när han inte matas konstant.

Magnus omdöme (74): Storväxt och fysisk receiver som spelar med hela kroppen. Bra på att boxa ut motståndarna och göra sig spelbar. Använder sina starka armar till att skapa separation och hålla undan i fart. Spelar aggressivt på bollen och lokaliserar den bra när han går djupt. Har en bra förståelse för coverage och springer bra routes, hittar ofta luckor i försvaret. Rätt snabba fötter och bra hastighet. Är lite stel och orörlig i sidled, skapar inte mycket efter mottagning men kan med fysiken ta någon extra yard efter kontakt. Kan vara lite osynlig och gör ibland inte hela jobbet när han blockar. Är inte speciellt explosiv. Kunde inte riktigt bygga på sin fina sophomoresäsongen 2015 och var något av en besvikelse säsongen som gick. Har hög potential om han kan slipa på det han är bra på.

Nyheter

To Top