Prospect

Chad Kelly (QB, Ole Miss), NFL Draft 2017

Foto: Wesley Hitt / Getty Images

Chad Kelly

QB, Ole Miss

Uppdaterad: 2017-04-10 21:34

Genomsnittligt betyg: 60

Vikt: 98 kg
Längd: 188 cm
Meriter: Jim Kelly är hans fabror. NJCAA-mästare 2014.
Röda flaggor: Utslängd från Clemson april 2014. Barslagsmål december 2014. ACL november 2016.

Mattias omdöme (62): Tuff och atletisk. Drog sin ACL efter nio matcher. Bra arm med en tajt liten motion, om än lite underlig. Visar både touch och fart på bollen med en förståelse för back shoulders. Spelar också med rätt mycket risk och lite inkonsekvent accuracy. Kelly läser ju inte direkt progressions. Det är en read och kasta, oftast trots bra coverage och hoppas att lagkamraten kan vinna en mot en. Vet dock hur han ska lägga dem bollarna. Inte direkt någon finess men är en draftbar spelare som tyvärr är lite svår att få grepp om. Sänkte betyget på grund av de röda flaggorna.

Lasses omdöme (62): Ledare med bra arm som en bra dag klarar de tuffaste kasten. Har problem med att värdera olika situationer och behöver visa mer tålamod i sina beslut. Gunslinger som inte är rädd för att hiva iväg 50/50 bollar. Haft problem med skador under sin karriär i college.

Magnus omdöme (50): En enda stor röd flagga som inte verkar kunna låta bli att fälla krokben för sig själv. Stark arm, viss övertro på sin egen förmåga vilket leder till en del dumma beslut. Gynnats av Rebesl öppna anfall. Lite liten för att spela det orädda spel han gör. Misstags- och skadebenägen. ACL-skadad.

Daniels omdöme (65): Verkar klara av många olika sorters passningar men väljer alldeles för ofta det svåra alternativet. Bra med fötterna. Tveksam karaktär då han öppet kritiserat medspelare i bl.a. Clemson som han tvingades lämna. Får han bra coachning och mognar till lite kan han vara ett fynd i mitten-rundorna, varför inte för farbror Jims lag i Buffalo?

Nyheter

To Top