Prospect

Dawuane Smoot (Edge, Illinois), NFL Draft 2017

Dawuane Smoot #91 i Illinois Fighting i en match mot Northwestern Wildcats på Soldier Field, 2015. Foto av: Jonathan Daniel/Getty Images.

Dawuane Smoot

Edge, Illinois

Uppdaterad: 2017-02-28 14:50

Genomsnittligt betyg: 68

Vikt: 120 kg
Längd: 190 cm
Meriter: Tävlade i häck under Junior OS.

Lasses omdöme (71): Första jag ser är hur bra han använder sina händer för att hålla sin man på avstånd. Snabb och explosiv pass rusher som är som bäst runt kanten. Behöver dock hitta ett andra och tredje alternativ när det inte funkar och måste bli vassar på insidan. Reagerar väldigt snabbt på snapp och ser ofta ut att vara offside. Men lägger för lite mycket krut på att alltid rusha QB:en vilket gör att han inte är vidare effektiv emot spring. Jobbar hårt och har bra storlek och bör kunna användas som både DE och OLB.

Magnus omdöme (65): Har högre potential än han levererat. Har bra driv i benen och orkar med många snaps. Har okej snabbhet som tar honom runt på utsidan, men ofta helt bortplockad vid kontakt. Kvick och smidig på insidan. Bra på att containa och tvinga in springspel mot mitten. Är trög i riktigningsförändringar och blir ofta fysiskt dominerad. Svag i springspelet när det går direkt mot honom och ibland lite väl ivrig och går då bort sig. Blir han starkare så har han ett rätt högt tak.Var svag under Senior Bowl.

Nyheter

To Top