Prospect

Mike Williams (WR, Clemson), NFL Draft 2017

Mike Williams från Clemson Tigers rankas av många som årets bästa wide receiver. Foto av: Matthew Stockman/Getty Images.

Mike Williams

WR, Clemson

Uppdaterad: 2017-03-21 22:02

Genomsnittligt betyg: 83

Vikt: 102 kg
Längd: 193 cm
Röda flaggor: Missade nästan hela 2015 p.g.a en fraktur i nacken.

Mattias omdöme (82): Fysisk receiver med imponerande kroppskontroll som verkligen går upp och fajtas för bollen. Mycket flashigare än Davis t.ex. Hade många fina highlights mot Auburn men också en del tappade bollar och missade chanser. Har helt klart en hel del attityd. Hittar bollen bra i luften och anpassar sig. Annars inte jätteimponerad över hans fötter och precision i hans route running efter tre matcher. Dock bra väldigt mot press coverage på grund av sitt handarbete och sin fysik, oerhört svårstoppad i de situationerna.

Shifty med bollen och stark efter mottagningen. Verkligen en tuff spelare. Lite svår att få grepp om när det gäller potential, men har levererat i stora matcher mot bra motstånd och har många kvaliteter som kommer tjäna honom väl på nästa nivå. Däremot är han kanske inte den bästa route runnern eller mest explosiva spelaren jag har sett.

Lasses omdöme (82): Ytterligare en vass receiver från Clemson. Williams var ett vinnande koncept i stort sett hela 2016 för Clemson efter att ha missat hela 2015 med en nackskada. Stor receiver med bra spänst som spelar tufft men attityd. Fick ofta ganska taskiga bollar att jobba med från sin QB men anpassade sig väl och jobbade med det han fick. Väldigt farlig i red zone och vinner oftast 50/50 bollarna mot sin försvarare, ofta fina akrobatiska nummer. Bra med bollen efter han har fångat den och kommer funka som bäst i ett West Coast Offense. Möter bollen högt tack vare sin fina spänst och kroppkontroll vilket gör honom till ett bra alternativ för en stressad QB. Klarar av sina routes i mitten bra men måste slipa ytterligare på att sköta sina routes bättre. Har lite svårt att separera sig från sin försvarare och är inget direkt hot för den långa passen, har även haft problem med många tappade bollar.

Magnus omdöme (84): Williams är stor och stark med bra räckvidd. Bra på att utnyttja sin fysik och bidrar med blockering i spring- och screenspelet. Inte den snabbaste men tillräckligt för att kunna skapa separation. Väldigt bra på att vinna duellerna på höga bollar, vältimad och bra räckvidd. Har en explosivitet som syns då och då. Bra på att använda kroppen vid mottagningar, väldigt bra en mot en där han dominerar mindre motståndare. Bra efter catch. Visar ibland upp tveksamma händer, ser sällan lätt ut och tappar en del bollar. Hög produktion när han är skadefri.

Richards omdöme (84): Aggressiv när bollen är i luften, fångar den från kroppen och med händerna. Har bra storlek, långa armar och bra vingspann – en stor måltavla för sin QB. Är bäst mot man-försvar, kräver ofta extra uppmärksamhet. Han jobbar sidlinjen bra och slåss med händerna för att skapa sig utrymme i tight coverage. Skapar inte så mycket separation eftersom han inte är så snabb eller så slipad i sina routes. Kräver en QB som vågar kasta trots att han är markerad. Hade några oroväckande drops, men kändes inte som en upprepande mönster.

Daniels omdöme (82): Lång och atletisk men lite för opolerad / ointresserad route runner. Kan få det besvärligt mot bra cover corners om han inte förfinar sin teknik. Bra på att hålla koll på bollen och en ruskigt effektiv måltavla i redzone.

Nyheter

To Top