Prospect

Matt Dayes (RB, North Carolina State), NFL Draft 2017

Matt Dayes

RB, North Carolina State

Uppdaterad: 2017-03-13 22:33

Genomsnittligt betyg: 68

Vikt: 93 kg
Längd: 179 cmMattias omdöme (63): Liten lättviktare med kanske draftens kvickaste cut-step. Hade rätt stora problem i blockering vad jag såg, folk sprang ständigt förbi honom. Räds inte kontakten och fysiskt spel, tvärtom, men det är inte hans grej. Bra på screens och outside runs men har väldigt svårt att se hur man ska kunna bygga ett springspel kring Dayes. Tredje down/spread-RB med viss upside.

Lasses omdöme (79): Dayes har flugit lite under radarn bakom de 3-4 stora namnen på positionen. Mångsidig som är ett hot både i pass och springspelet med bra händer och framförallt fina routes. I springspelet visar han fint tålamod och väntar på sitt läge som han ofta tar med snabba fötter och fina cuts. När Dayes ser hålet och planterar foten ser det ut som han kommer som skjuten ur en kanon. Vänder på en femöring och är väldigt svår att läsa för en försvarare i tacklingsmomentet. Styrkan att veta när han kan dansa runt och när han ska springa rakt upp sätter honom högt på min lista. Väldigt pålitlig och förlorar sällan yards. Liten i sin storlek vilket självklart kommer bli ett frågetecken i NFL. Är gjord för ett zonsystem och känns tveksam bakom en linje som kör man. Saknar toppfarten för sin roll då han inte kommer funka som Power Back i NFL. Trots sin storlek är han inte rädd att blocka i passpelet, men behöver utveckla sin teknik för att blir mer effektiv.

Magnus omdöme (62): Är tålmodig och lugn runner som väntar in läget och är skarp när det uppstår. Har en bra blick för spelet och vågar vänta in förväntade läget innan han sätter av i en explosiv cut. Är kompakt med bra kroppskontroll, låg tyngdpunkt och snabba fötter, det gör honom svår att fånga. Har en bra förmåga att växla tempo och skapa extra yards med hjälp av sin överkropp. Mer kvick än snabb. Har inte den egentliga storleken för att springa på insidan men är inte rädd för kontakt. Är inte den vassaste när det gäller short yardage eller runt mållinjen, har inte styrkan att trycka till sig de där extra viktiga yardsen. Dayes litenhet påverkar också förmågan i pass pro. Är en duglig recevier som ofta blir spelbar via fina routes och har bra händer. Vänder upp snabbt när han fångar bollen. Skapar inte mycket efter kontakt och det är inte ofta han bryter tacklingar. Har inte snabbhet på längre sträckor och skapar inte de där stora spelen. Ser honom inte som en spelare som leder ett lags run game.

Nyheter

To Top