Prospect

D’Onta Foreman (RB, Texas), NFL Draft 2017

D’Onta Foreman

RB, Texas

Uppdaterad: 2017-03-13 10:32

Genomsnittligt betyg: 80

Vikt: 112 kg
Längd: 183 cm
Meriter: Rekryterades av Texas mest för att kunna rekrytera hans bror, WR Armanti Foreman. Sprang för över 100 yards i varje match 2016, för över 250 yards i tre av dem.

Mattias omdöme (84): Första intrycket är att jag älskar Foreman! Ett bowlingklot med låg tyngdpunkt som välter folk och faller framåt. Påminner ju rätt mycket om sin namne Freeman i Falcons. Skillnaden är väl att Foreman inte visat att han kan fånga passningar. Extremt svårtacklad, alltid extra yards och flyttar kedjorna. Saknar kanske lite kvickhet men är outstanding på sin grej. Den typen av spelare du kan mata med mängder av carries och på grund av sin speltid i college så har han heller inte körts i marken. Har tydligen harft problem med att hålla i bollen, han hade sju fumbles på 323 carries och tyvärr ett par i viktiga lägen. Vill ändå tro att det är något man kan jobba bort.

Lasses omdöme (81): Var aldrig tänkt som en startman i Texas och slog igenom med dunder och brak i slutet av 2015 och har burit Texas offensiv på sina axlar hela 2016 med sin tuffa, tunga och hänsynslösa springstil. Plöjer med sin styrka och storlek över folk och är inte rädd att springa mot och igenom en vägg. Sprang för över 2000 yards på 11 matcher under 2016 och aldrig mindre än 124 yards. Utan tvekan draftens bästa passblockerare, tillät noll sacks på sin QB under året. Bra rörelse och bra fart trots sin storlek i kombination med bra blick för spelen gör att han både är ett hot på första och andra nivå och lätt hittar ytor. Tetades inte alls som passmotagare så det är ett frågetecken. Även vissa tveksamheter kring hans bollkontroll då han fumblade lite väl för ofta. Snittade över 40 försök per match under andra halvan av säsongen. Starkare på insidan än utsidan.

Magnus omdöme (77): Ett kraftpaket som springer nord-syd i full fart. Har snabba fötter och är distinkt i sina rörelser. Tar nästan alltid 1-2 yards när han går ned. Bra efter kontakt och bra på att själv initiera kontakt. Gör ont att stoppa. Starka ben som ständigt driver på. Har helt okej snabbhet som i kombination med tyngden gör honom svårstoppad när han är i maxfart. Inte direkt explosiv. Som bäst när han får nöta på insidan och välja sina lägen att studsa ut. Är okej i pass pro, har fysiken att stå emot större pjäser, men kommer få det tuffare mot bättre motståndare. Orkar dra ett tungt lass med många carries. Haft en hel del fumbles. Bidrar egentligen inget som pass mottagare, vilket begränsar honom.

Richards omdöme (78): Gillar verkligen Foreman, klassisk running back. Är bäst när han attackerar centralt, skyr inte kontakt utan söker nästan upp den själv. Skapade mycket bakom en tveksam offensiv linje. Är enormt svår att få ner, bryter många tacklingar. Läser spelet bra och tar studsar ut på utsidan vid rätt tillfällen. Är tillräckligt snabb, men ingen sportbil. Blir ifattsprungen. Otroligt konsekvent produktion, bar hela anfallet själv. Kritiserats för att inte vara tillräckligt aggressiv och attackerande i passblock, men tillåter sällan försvarare komma förbi honom. Är inte så djup i sina cuts, inte så rapp i sina fötter. Stora bekymmer att hålla i bollen, många fumbles vilket sänker hans betyg rejält.

Nyheter

To Top