Prospect

Malik Hooker (S, Ohio State), NFL Draft 2017

Malik Hooker

S, Ohio State

Uppdaterad: 2017-04-25 17:41

Genomsnittligt betyg: 88

Vikt: 93 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (84): En helt motsatt typ av safety från Adams. Spelar djupt med fokus på pass och är inte särskilt aktiv nere i boxen. Bra räckvidd och closing speed. Attackerar bollen i luften och bryter passningar på alla nivåer. Är en ganska passiv tacklare men rör sig bra genom trafiken när han väl kommer ned. Atletisk playmaker i backfield men har ändå svårt att se honom som en unik talang just nu, kanske kan han bli det med tiden. Men att han bara startat ett år och ändå är relativt naturlig tyder på att han har ett högt tak.

Lasses omdöme (92): Oerfaren med bara ett år som starter för Buckeyes och många av hans svagheter beror på det och bör kunna ordnas snabbt. Läser ofta spelet fel och blir osäker på vad han ser. Biter ofta på playaction. Borde lite mer på sin instinkt som känns rätt. Annars finns det väldigt mycket gott. Superatlet med bra längd, kvick och fina händer och kommer stå för många picks. Hans främsta egenskap är mot pass där han täcker enorma ytor och gör jobbet betydligt enklare för sina corners.

Magnus omdöme (90): Snabb, rörlig och explosiv playmaker som flyger över banan. Har bara startat över en säsong. Läser spelet och quarterbacken väldigt bra och utnyttjar sin snabbhet på ett bra sätt. Ofta som han läser rätt, kliver fram i rätt läge och stoppar passpel bakom LoS. Bra i spelet mot boll och orädd när han går in i dueller. En Ball hawk med fina händer som täcker stora ytor och skrämmer motståndarna från att gå på djupet. Skicklig på att sätta in låga tacklingar med axeln, inte många missade överlag, men är inte någon fysik spelare som straffar med mördande tacklingar. Han är lite tunn och inte den som bidrar mest i springförsvar, har tendenser av att hamna på fel sida av spelet via dåliga vinklar och bristande förmåga att ta sig från blockar. Har ett skyhögt tak, men kommer behöva göra sina misstag för att nå dit.

Richards omdöme (89): Bra räckvidd, kan täcka hela planen själv. Fantastisk näsa för bollen och lika naturliga händer som en receiver, suger in interceptions på rutin. Håller andan varje gång bollen kastas hans väg. Tekniskt skicklig i sitt passförsvar, med hur han positionerar sig, hur han använder sin kropp i coverage och hur han skapar läge för att få bollen. Behöver stärka sitt springförsvar. Saktar ner och tacklar lågt med relativt god teknik, men sällan vidare fysisk. Mer en klängapa. Tar en del skeva vinklar och tar därmed sig själv ur spelet. Kommer troligen med mer erfarenhet.

Daniels omdöme (84): Känns som en spelare som producerar riktigt bra highlights, men när man kollar filmen ser att det är på grund av att han tar väldigt stora risker. Mycket bra när bollen är i luften, men har förtvivlat svårt att ta rätt vinklar och beslut i springspelet. Missar de kommande sex månaderna (och därmed combine) på grund av operation. Stor potential, men en del att slipa på innan ett NFL-lag vågar låta honom ansvara för sitt bakre försvar.

Nyheter

To Top