Prospect

Jabrill Peppers (S, Michigan), NFL Draft 2017

Jabrill Peppers

S, Michigan

Uppdaterad: 2017-03-30 18:16

Genomsnittligt betyg: 85

Vikt: 94 kg
Längd: 185 cm
Meriter: Nominerad till Heisman.

Lasses omdöme (86): Superatlet och playmaker som i stort sett kan spela överallt på planen. Som safety så är han aggressiv och alltid nära bollen. Attackerar spring med en snabb slutfart och stenhårda tacklingar. Ibland blir han bränd då han kör en all in tackling istället för det säkra alternativet. Fysisk spelare med bra instinkt mot spring som sagt. Tuffare mot pass där det känns som han tvekar för ofta. Luras ofta av playaction och fastnar med fötterna i marken för länge, särskilt mot den djupa passen. Bra puntreturner som även kan luftas som LB, om än lite tunn för det.

Magnus omdöme (85): Peppers har jämförts med en Schweizisk armékniv och det med all rätt. Kan spela på fler olika positioner i försvaret, kan spela running back, är en väldigt vass returman i special teams. Mångsidigheten har gjort att många har svårt att placera honom vilket gjort att draftstatusen pendlat hej vilt. Är en alfahane som hamnar i ledarrollen utan att behöva be om den, en spelare som får med sig laget. Är väldigt atletisk, snabb, mjuk och läser spelet väl. Har än fantastisk kroppskontroll och medvetenhet. Ser planen väldigt bra, både offensivt och defensivt har han en förmåga att se ytor, luckor och hål att ta sig igenom, det gör honom speciell. Inte varit speciellt produktiv som försvarare, men personligen tycker jag ofta att Peppers har höjt sig och klivit fram när det behövs. Är lite liten, men har en bra styrka och klarar av att spela med kroppen. Svår spelare att summera på några få rader, tror han kommer bli väldigt bra med tiden.

Richards omdöme (83): Problemet med Peppers är att hitta en roll åt honom. Han är för liten för att spela linebacker och inte tillräckligt bra i coverage som safety. Är samtidigt en fantastisk atlet som kan skina i ett försvar om en kreativ och flexibel tränare hittar en roll åt honom. Spelar fysiskt och är ofta runt bollen, fyller på väldigt bra mot springspelet. Orsakar inga turnovers, inga händer för interceptions. Mycket produktion genom tillfälligheter. Kan spela returner vilket ger värde. Det finns en enorm potential men det måste finnas en plan för hur han ska användas och hur hans talang ska maximeras.

Nyheter

To Top