Prospect

Kevin King (CB, Washington), NFL Draft 2017

Kevin King

CB, Washington

Uppdaterad: 2017-04-23 21:22

Genomsnittligt betyg: 75

Vikt: 87 kg
Längd: 190 cmLasses omdöme (72): Lång DB som spelat både safety, slot och corner för Washington. Som sagt, bara längd, och det i kombination med hans spänst gör att många dräglar över hur de kan utveckla honom. Bra instinkt och är effektiv med att driva receivern på utsidan. Riktigt bra händer och blir sällan bränd. Tveksamt fotarbete och ingen direkt snabbhet är två minus som syns ganska tydligt. Måste även bli starkare i sin överkropp.

Magnus omdöme (73): Hela 190 cm lång, vilket är ovanligt bland lyckade cbs. Är tunn och inte alls fysisk, inte någon bra tacklare. Är rörlig för sin storlek, har en bra räckvidd. Använder händerna mycket för att hålla koll på sin spelare, kommer kosta flaggor. Har bra bollkontroll och är duktig på att göra spel på bollen när han är i balans, dessvärre är det ofta han hamnar fel i situationer. Är bättre ju närmre eget end zone han kommer tack vare att ytan minskar och då kan han utnyttja sin längd. Har problem i man mot man spelet, bättre i zon. Mycket som måste utvecklas.

Richards omdöme (79): Fysiskt exemplar med hög potential. Spelar intelligent efter sina styrkor. Presterade galet bra på combine, visade smidighet och rörlighet trots sin storlek. Speglas också på planen, är förvånansvärt snabb för sin storlek när han byter riktning. Bra acceleration framåt när han planterat och jobbar bra på bollen. Makalös interception mot Arizona State, vittnar om bra händer. Rör sig bra i trafik, kommer av block lätt. Kan vara lite ur balans ibland, inte så trygg i sin backpedal. Inte så fysisk som han bör – missar flera gånger när han pressar på linjen, tacklar mot fotleder för att det inte svider lika mycket och undvek kontakt flera gånger mot större bollbärare.

Nyheter

To Top