Prospect

Marlon Humphrey (CB, Alabama), NFL Draft 2017

Marlon Humphrey

CB, Alabama

Uppdaterad: 2017-04-12 22:00

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 88 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (84): Humphrey är så fantastsikt bra när han är på topp, om det inte vore för ett par saker som oroar. Bra storlek och tuff med kvicka fötter och bra tacklingar. En ledare bak i planen som läser spelet väldigt fint och klarar av både zon och man. Snabb på långa ytor som syns väldigt tydligt när han jagar ifatt bollbärare i punt och kick off. Helt enkelt en superatlet som har alla egenskaper som krävs. Det som oroar är hans tveksamma fotarbete vilket gör att han på långa routes har vissa problem att hålla sin man och blir bränd lite för ofta på just den långa passen, nått som inte är helt enkelt att träna bort. Kan ibland lite för mycket på sina atletiska fördelar och bli lite slarvig i sin teknik.

Magnus omdöme (82): En fysisk och tuff spelare med optimal storlek som gärna kliver in i närkamper. Inte den snabbaste i vändning men har fart för att täppa till luckan mot de flesta. Bra på att få in sina långa armar och störa receivern när bollen kommer. Bra på att ta sig från blockar och är ofta den som tacklar vid screens och outside runs. Har bra explosivitet framåt och accelererar snabbt. Tacklar med kraft och fart, leder till misstag ibland, men också till att receivers gärna viker ut över linjen. Är duktig på att stänga routes på insidan, vänder bättre inåt än utåt. Är som bäst när han få spela zon, läsa spelet istället för spelaren och får vara med runt Los och bidra mot springspelet. Har väldigt hög potential om han får slipa på sitt spel och inte behöver

Richards omdöme (81): Visar upp bra rörlighet för att följa sin receiver och har bra höfter för att inte tappa fart i vändningar. Samtidigt ser han otrolig fumlig ut i backpedal, vilket han säkert inte är van vid att göra. Bra känsla för bollen och var den är, lokaliserar den väl. Överrumplades fysiskt av Mike Williams i finalen och hade bekymmer med vissa vindsnabba receivers. Bra storlek och en del potential, men samtidigt en del hål i spelet som oroar mig.

Nyheter

To Top