Prospect

Isaiah Ford (WR, Virginia Tech), NFL Draft 2017

Isaiah Ford #1 i Virginia Tech Hokies tar emot en passning mot Duke Blue Devils. Foto av: Lance King/Getty Images.

Isaiah Ford

WR, Virginia Tech

Uppdaterad: 2017-03-12 10:35

Genomsnittligt betyg: 68

Vikt: 88 kg
Längd: 188 cm
Meriter: Touchdown- och yardsledare overall hos Virginia Tech. Förste Hookie att nå över 1000 mottagna yards under en säsong, gjorde det både 2015 och 2016.

Lasses omdöme (70): Snabb receiver med fin längd och långa armar. Skapar enkelt separation vilket gör honom till ett djupt hot. En playmaker som har otroligt fina nummer med sig från college. Men, han har fått extremt mycket boll i ett enkelt route-system och har en hel del frågetecken. Tappar mycket bollar och fångar sällan bollen rent. För hans längd borde han kunna vinna mer 50/50 bollar i luften än vad han gör. Behöver bli starkare och få ut sin fart bättre.

Magnus omdöme (65): Spenstig receiver med bra längd och långa armar. Är kvick i vändningar, väldigt hal och svårfångad. Skapar separation med sin kvickhet och sina snabba fötter, har studs i steget. Lyfter högt från marken och har ett bra häng, lokaliserar bollen bra och ser till att vara i position att fånga. Får med sig mängder med flaggor (DPI) p.g.a sin snabbhet. Är i tunnaste laget, behöver mer bulk och styrka för att lyckas i NFL. En del avbrutna routes när han möter fysiska DBs. Kan inte hålla undan motståndare med kroppen och ofta undantryckt i luftdueller ( vilket gör att han får med sig en del flaggor). Har okej händer fast vill ofta ha kroppen bakom när han fångar, en del tappade bollar när han är pressad.

Nyheter

To Top