Prospect

Budda Baker (S, Washington), NFL Draft 2017

Budda Baker

S, Washington

Uppdaterad: 2017-04-05 11:02

Genomsnittligt betyg: 84

Vikt: 87 kg
Längd: 178 cmLasses omdöme (85): Explosiv och snabb som man framförallt ser när han kommer flygande på utside blitz. Bra i markeringen både i zon och man-man och har fint fotarbete när det kommer till pass. Läser ögonen på QB:en och luras sällan. Liten, spontant i minsta laget för NFL är väl hans enda minus. Spelar aggressivt och större än vad han är vilket visserligen är beundransvärt men kan leda till skador i NFL. Frågan är hur mycket muskler han kan lägga till?

Magnus omdöme (82): Har en skön förmåga att vara där det händer, bra instinkter och ett bra huvud. Har snabba fötter, explosivitet och en snabbhet att hänga med i stort sätt alla. Kan täcka stora ytor och fungerar som ensam man högt. Mjuk i rörelserna. Duktig i man-man, även om han är lite för liten för att det ska kännas trygt mot större tight ends- Är aggressiv och vill spela fysiskt, inge tung tacklare med fyller ofta sin funktion. Tror han behöver mer tyngd för att behålla pålitlgiheten på nästa nivå. Riktg bra attityd på planen och driver på sina medspelare. Har inte den produktionen som det känns som att han borde ha.

Richards omdöme (85): Superatletisk spelare med bakgrund i friidrott. Har mjuka fina höfter, kvickhet och explosivitet. Kan spela man-man exceptionellt bra, ligger i jackfickan, betydligt bättre än många cornerbacks. Har väldigt bra räckvidd i sitt coverage och läser spelet bra. Kanske liten för positionen, hans tacklingar saknar dynamit och skrämmer ingen att springa över mitten. Samtidigt sätter han ofta sina tacklingar och klänger sig fast. Kan finslipa en del, gärna försöka lägga på mer muskler. Finns en enorm potential.

Nyheter

To Top