Prospect

David Njoku (TE, Miami (FL)), NFL Draft 2017

David Njoku

TE, Miami (FL)

Uppdaterad: 2017-03-16 11:32

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 111 kg
Längd: 195 cmMattias omdöme (79): Knappast någon dominant blocker alls, inte särskilt fysisk på det sättet, och hade det faktiskt rätt tufft till och med mot collegemotstånd. Verkade inte särskilt intresserad av de heller. Däremot en mycket atletisk TE som bidrar mkt värde i passningsspelet. Har sprungit routes från olika positioner och är tillräckligt snabb för att slå DB:s i coverage. Med sin storlek och snabbhet är han svår att ta ned efter mottagningen. Väldigt naturlig som receiver och bra i redzone. Såg dock en del koncentrations-drops. Kan se lite Jordan Reed:ig ut ibland.

Lasses omdöme (82): Njoku kom från ingenstans och gjorde en fantastisk säsong för Miami i år. Väldigt intressant prospect som kan bli hur bra som helst, men han har en bit att vandra för att komma dit. En superatlet som är tuff att försvara mot med hans kombination av storlek och snabbhet. Långa armar gör att han når bollen högt samt att han har potential att bli en bra blockerande TE. Spelar aggressivt och har bra fotarbete och rörelse på LOS och trots att han saknar mycket av det tekniska så är han inte rädd för att blocka både i pass och spring. Saknar rutin och en hel del teknik i blockeringsspelet och måste bli starkare, framförallt i benen. Har även problem med en hel del tappade bollar. Men, som sagt, alla möjligheter finns, behöver bara tid att utvecklas.

Magnus omdöme (84): En superatlet med snabbhet, styrka och smidighet. Han är en av få TE som behärskar alla delar i spelet på ett bra sätt. Är svårfångad i passpelet med sin snabbhet, har styrkan att ta emot tacklingar utan att falla och räckvidd som få LB/DB som han möter matchar. Är en bra route runner, har double moves som bryter anklar, långa armar och väldigt mjuka händer. Står väl upp i pass protection och som blockare i spring och screen. Styrka i ben, bål och rygg, svår att få ur balans vare sig när han fångar bollen eller håller undan spelare. Har en skön aggressivitet och attityd, vill verkligen vinna hela tiden. Är något ojämn i run block, men det kommer han ha tid och slipa på. Är redan väldigt bra, men har en än högre potential.

Nyheter

To Top