Prospect

Bucky Hodges (TE, Virginia Tech), NFL Draft 2017

Bucky Hodges

TE, Virginia Tech

Uppdaterad: 2017-03-16 11:32

Genomsnittligt betyg: 70

Vikt: 107 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (74): VT har använt Hodges på väldigt många sätt. Ofta i motion, ställt upp honom inline, i slot, på utsidan som running back och allt möjligt. Han ser ju inte särskilt naturlig ut i blockering men gör oftast ett entusiastiskt försök. Har en väldigt yvig stil i allmänhet. Men Hodges är ju galet kvick och explosiv för sina 117 kilo. Är redan en hyfsad route runner med bra burst ut ur sina cuts. Skulle kunna bli ännu mer effektiv. Spelade mer outside-WR än TE. Ett väldigt intressant ?offensivt vapen? men som TE rätt ensidig. Spännande fysik.

Lasses omdöme (69): Hodges är listad som TE men har minimal erfarenhet att blocka på linjen. Har mestadels ställt upp på utsidan och en del som slot i college vilket gör det svårt att utvärdera hur hans blockeringsteknik på linjen är. Men, lagen kommer inte skrämmas av det då han är en stor receiver med bra spänst och okej händer och en utmärkt kontroll över sin kropp. Frågan är hur snabb han är jämfört med andra WR och inte med TE. Skulle ett lag vilja använda honom som TE måste han bli starkare och öva upp sin teknik när det kommer till blockeringen.

Magnus omdöme (67): En intressant spelare. Storvuxen med smidighet och snabba fötter gör honom till en svårfångad herre. Som de flesta andra högt rankade TEs är Hodges i första hand en passmottagare, han står nästan aldrig uppställd på den traditionella positionen bredvid en OT. Han är oftast duktig på att utnyttja sin storlek som receiver, har okej händer även om det är en och annan drop. Är ojämn och kan försvinna ur matcher. Är avig med bollen i händerna och kan få tacklare att missa. Har mycket att jobba på, främst som blocker. Inte tillräckligt bra som recevier för att starta på en sådan position i NFL, inte tillräckligt bra som blocker för att starta som TE. Däremot har han förutsättningar för att utvecklas och kan vara en sådan spelare som blommar ut och blir en stjärna, men kommer krävas mer muskler.

Nyheter

To Top