Prospect

Taco Charlton (Edge, Michigan), NFL Draft 2017

Taco Charlton

Edge, Michigan

Uppdaterad: 2017-04-03 22:22

Genomsnittligt betyg: 81

Vikt: 123 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (79): Stor och lång spelare som kanske är allra bäst när han får lite startsträcka. Är snabb snarare än explosiv och stänger fort när han får läget. Rör sig smidigt och är imponerande mjuk i kroppen för sin längd. Bra spin move som han gillar att använda. En fördel med sina långa armar att hålla linjespelarna ifrån sig, och antingen komma loss och göra spelet eller driva dem bakåt. Han kan vara ganska odisciplinerad i springförsvaret. Jag ser en spelare med spännande fysiska attribut och hyfsad produktion som kan coachas upp, men som inte är dominant i någon av spelets delar idag. Om han går högt bör det vara till ett lag som har ?råd? att chansa lite.

Lasses omdöme (77): Taco har de perfekta måtten för att spela DE i NFL. Lång och står atlet som kan röra sig smidigt. Väldigt bra reaktion och fart efter snap vilket gör att han ofta knappt behöver nyttja sin storlek. Trots sin storlek kommer han ofta lågt och kryper under tackeln. Behöver bli bättre mot spring och bättre teknik, framförallt när det kommer till händerna. Borde lyckats bättre och ofta i Michigan med tanke på hans attribut. Bara startat ett år och måste bygga mer muskler till kroppen. Måste bli både tuffare och mer elak. Räkna inte med Taco första året, men har alla möjligheter att lyckas.

Magnus omdöme (84): Har utvecklats för varje år och var riktigt vass den gångna säsongen. Inte flashigt produktiv men en solid och rejäl spelare. Ser honom som en 4-3 DE i första hand, har längden men behöver mer tyngd för att spelar på en 3-4 linje regelbundet i NFL. Är fysisk och tuff att möta, låter benen gå och han är aktiv med händerna. Spelar tills pipan ljuder, hela tiden. Är explosiv och snabb när han rushar på utsidan, har en hel del längd vilket ger mycket kropp att få runt och benda, men han gör det ofta bra. Har smidigheten och finurligheten att ta sig förbi på insidan, ofta med sitt spin-move. Kan även övermanna med en bull rush där tyngd får fickan att rämna. Mot springspelet är han tung och svårflyttad vid PoA, kan hantera doubleteams utan att släppa mycket mark. Har en stark överkropp och hamnar sällan ur balans. Ibland svårigheter att ta sig från blockar för att göra spel. Har snabbheten att jaga ifatt. Är en rejäl tacklare med långa armar som ger bra räckvidd. Är inte den snabbaste i sidled, tar viss tid vid riktningsförändringar. Bara startat under sitt sista år.

Richards omdöme (84): En bra spelare som imponerat i Michigan. Är mångsidig i det att han gör ett väldigt bra jobb mot springspelet också. Påverkar en massa spel genom att styra running backs till sina lagkamrater, även om det inte dyker upp i statistiken. Styr sig gubbe väldigt bra, men behöver bli bättre på att komma av och göra tacklingen själv. Hade en del ansvar i springspelet, vilket gjorde att han inte kunde tokrusha som många andra i årets klass. Är snabb nog att komma runt på utsidan och har ett dödligt spin-move som han älskar för att bryta in på insidan istället. Försöker vara aktiv med händerna men behöver slipa på sin teknik. Skulle vilja se honom komma ner lite mer i sin bend, svårt med hans storlek. Måste jobba på sina reaktioner, många gånger som har är sist i rörelse vid snap. Det fungerar inte för en passrusher.

Nyheter

To Top