Prospect

Pat Elflein (G, Ohio State), NFL Draft 2017

Pat Elflein

G, Ohio State

Uppdaterad: 2017-04-12 21:55

Genomsnittligt betyg: 72

Vikt: 134 kg
Längd: 190 cmMattias omdöme (73): Mer den köttiga och erfarna typen med en satt kropp än att han imponerar med lätta fötter. De satte honom ofta i rörelse, men med blandade resultat. Kan väl ibland hamna lite fel med vikten och välta framåt och tappa kontrollen på spelet men är för det mesta stabil. Men saknar kanske naturlig styrka att flytta på folk utan att gå all in. Mångsidig och produktiv på flera positioner. En tuff spelare som säkert kan starta i ligan, men jag skulle inte drafta en center i första rundan om han inte var väldigt speciell, och jag hade Fredericks och Kelly högre.

Lasses omdöme (72): Har spelat både center och guard i college, elak, tuff och aggressiv i springspelet som är Elfleins grej. Explosiv ur stans och bra styrka i överkroppen tillsammans med en bra punch gör att han lätt driver sin försvarare bakåt. Inte direkt snabb och snudd på oatletisk gör att han får problem mot snabba rushers och att han inte är allt för effektiv på andranivån eller när det pullas. Aningen kort och ser ut att ha korta armar. Elflein kommer funka bäst i zon som RG med direkt driv på sin försvarare. Helt okej i pass och spelar smart och ser farorna tidigt, ankrar kroppen fint mot bullrush.

Magnus omdöme (74): Explosiv och tuff linjeman som klarar alla positioner på insidan. Kraftigt och rejält byggd. Har en lite stubbigt steg där han nästan trampar vatten. Men är rörligare än vad han ser ut att vara. Sammarbetar bra med sina kollegor och har bra beslutsförmåga, lämnar double teams när han ska och går vidare till level två. Får problem när han måste följa med en spelare längre sträckor, den atletiska begränsningen syns då. Starka armar och bra push, när han inte träffar rätt hamnar han i obalans. Varit ledare på den offensiva linjen för ett nationens bästa lag och ger alltid allt vilket smittar av sig på omgivningen. Har styrkan i springspelet där hans aggressiva stil fungerar som bäst. Bättre på att agera än reagera.

Richards omdöme (70): Elak spelare som älskar att dela ut stryk, smäller gärna på ett par extra gånger. Är bäst i springspelet, kommer då lågt med skydden och har bra kraft i armarna. Tillräckligt kvick vid snap för att först få kontakt och får då händerna på insidan. Kan driva på en gubbe själv, en av få centers i årets draft stark nog för det. Kan stå själv i pass. Har däremot rätt långsamma fötter och svårt att spegla rörliga linjespelare. Korta armar kommer vara ett problem i NFL. Aggresiviteten är en tveeggat svärd, ibland alldeles för aggressiv, tar då fel vinklar eller lutar för mycket med kroppen och missar sin gubbe. Släpper ibland sitt ansvar för att smälla någon och lämnar då hål för motståndarna.

Nyheter

To Top