Prospect

Dorian Johnson (G, Pittsburgh), NFL Draft 2017

Dorian Johnson

G, Pittsburgh

Uppdaterad: 2017-04-06 17:17

Genomsnittligt betyg: 77

Vikt: 142 kg
Längd: 198 cm
Meriter: Rekryterad som en av landest mest lovande OT från High School

Mattias omdöme (86): Explosiv, intensiv och lite elak guard. Har en hyfsat våldsam, lite okontrollerad stil där han spelar med fötterna ganska tätt ihop. Har kvicka fötter och rör sig bra upp på andra nivån. Långa armar och tunga händer. Är rätt kraftfull. Jag gillar Johnson en hel del. Startat 39 raka matcher som left guard.

Lasses omdöme (73): Johnson är bäst i springspelet och väldigt bra när ytorna öppnar sig på andranivån. Kommer in lågt med fin balans och pumpar ben och fötter tills visslan. Spelar tryggt i pass efter sin tid som tackle på High School, långa armar. Känns ibland lite klumpig ur stans och tar ibland lite dumma vinklar och blir lätt överaggressiv vilket öppnar upp för att slå honom med enkla moves. Kan kännas lite orörlig i sidled men overall en smart spelare som kommer göra jobbet med lite mer muskler.

Magnus omdöme (73): En aggressiv guard av atletisk och lite mindre model. Ger sig in i situationer i full fart och ger allt vid varje kontakt. Är rörlig och bra på att ta sig iväg på pulls och till andra nivån för blockar. Mer agressiv än tung, men får ofta rörelse. Jobbar hela tiden med benen och har ett bra fotarbete. Kan ibland överarbeta och missar blockar/kommer ur position. Ser ibland ut att väga lite lätt, finns utrymme att lägga på sig mer vikt. Stabil i pass pro har fotarbete och tyngd för att stå emot bull rush samtidigt som han är tuff och kan ta ut sin motståndare vid kontakt.

Nyheter

To Top