Prospect

Sidney Jones (CB, Washington), NFL Draft 2017

(Photo by Otto Greule Jr/Getty Images)

Sidney Jones

CB, Washington

Uppdaterad: 2017-04-10 22:04

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 82 kg
Längd: 183 cmLasses omdöme (78): Tycker han stannat lite i utvecklingen, kändes hetare 2015 än 2016. Spelade mycket redan som freshman och har bra med rutin. Spelar med självförtroende och prioriterar ofta bollen före spelaren, på gränsen till överaggressiv och måste värdera bättre när han ska låta boll och/eller spelare komma till honom. Har fin blick och läser snabbt både QB och sin man. Bra längd och fin spänst för NFL men tunn och måste bygga muskler för NFL. Snabba fötter, ser enkelt ut när han speglar sin receiver, trots att tekniken kan bli bättre. Kvick min inte snabb nog för att spela den rollen han är tänkt för.

Magnus omdöme (85): En väldigt rolig spelare att titta på. Mjuk i höfterna, kvick i steget och tanken med en bra snabbhet på framförallt kortare sträckor. Är mjuk och följdsam i sina rörelser. Läser spelet bra och reagerar blixtsnabbt. Är fysisk och aggressiv vid LoS i press och har också en styrka när han får spela press man och ligga nära sin motståndare. Haft vissa problem med fysiska receivers som trycker bort honom, bör lägga på sin muskler. Har den där playmaker egenskapen som gör att motståndare inte gärna passar i hans riktning. Ser bollen bra och trycker snabbt fram och gör spel på den.Ibland kanske lite för aggressiv på bollen. Har 8 interceptions, 21 nedslagna passningar och 6 forced fumbles på sina tre år, då var han endast targeted i snitt 3 ggr per match under 2016.Läser ofta av väldigt fort. På minus sidan är främst hans styrka, kan han lägga på sig några kilo muskler utan att tappa snabbheten och kvickheten så kommer han vara än bättre.

Richards omdöme (86): Instinktiv cornerback med alla förutsättningar att bli en riktigt bra cornerback. Attackerar bollen bra i luften, har bra händer för att även håva in bollen själv. Är följsam i coverage och kan tack vare bra höfter vända utan att tappa fart. Kan spela både man-man och i zon. Är explosiv i sina rörelse, kan byta riktning på en femöring. Är lite tunn, men kan spela fysiskt på linjen och är aktiv i springförsvaret.

Daniels omdöme (78): En press-corner som saknar lite i storlek och tyvärr dragit på sig en skada som håller honom borta från sitt första training camp i NFL. Spelar större än sin storlek och är både tuff vid line of scrimmage och följsam i djupet. Kan ibland fastna lite för lätt i trafik och har problem med större fysiska receivers. Har bra ögon, gör en del interceptions och slår ner många passningar. Lite Marcus Peters – lik i sitt spel.

Nyheter

To Top