Draften

Allt börjar med Shrine Game

Nu börjar draftsäsongen på allvar och East West Shrine Game är en perfekt uppstart och första noggrann granskning av några av årets kommande draftval.

Medan fyra lyckliga lag förbereder sig för fortsatt slutspelsfotboll har resten av ligan redan börjat blicka mot framtiden och nästa säsong. Även om draftsäsongen sen länge är påbörjad har vi denna vecka den första riktiga hållplatsen. Nere i S:t Petersburg, Florida, spelas nämligen East West Shrine Game.

Shrine Game är den äldsta All Star-matchen för seniors, redan 1925 spelades den första matchen. Då var det mer i uppvisningssyfte för att tjäna pengar till välgörenhet, idag är det för spelarna en möjlighet att visa upp sig och få en eventuell biljett till NFL. Trots namnets antydan är det mer än bara en match. Likt den mer uppmärksammade och prestigefyllda storebrodern Senior Bowl, är det en hel vecka som består av fyra träningar och en avslutande match. För scouterna är träningarna lika givande som den faktiska matchen.

De första träningarna har redan spelats, de började i måndags och avslutar idag, torsdag. Matchen spelas på lördagen klockan 21:00 svensk tid och ska visas live på NFL Network. Mike Mayock och Daniel Jeremiah kommer kommentera och gör alltid ett fantastiskt arbete när de analyserar deltagarna. Ett måste för er med Game Pass och intresse för draften.

Shrine Game må vara lillebror men varje år ser vi framtida draftval kliva fram i rampljuset. Förra året deltog t.ex. Javon Hargrave, Joe Thuney, Derek Watt, Geronimo Allison, Tajae Sharpe, Donovan Clark och Parker Ehinger. Det är bara några av de spelare som både draftats och fått mycket speltid. Vem blir det som sticker ut i år?

Några spelare att hålla ett öga på under matchen:
T/G William Holden, Vanderbilt
G Adam Pankey
RB Joe Williams
TE Eric Saubert, Drake
WR Jalen Robinette
DT DeAngelo Brown, Louisville
DE Troy Hendrickson, Florida Athletic
LB Marquel Lee, Wake Forest
S Tedric Thompson, Colorado
S Xavier Woods, Louisiana Tech
CB Jalen Myrick, Minnesota
CB Channing Stribling, Michigan

Nyheter

To Top