Prospect

Caleb Brantley (DL, Florida), NFL Draft 2017

(Photo by Sam Greenwood/Getty Images)

Caleb Brantley

DL, Florida

Uppdaterad: 2017-04-25 19:25

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 134 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (70): Explosiv DT med en intensiv och våldsam stil. Blir dock överkörd alldeles för ofta och helt borttagen ur spelet. Kvick i sidled med snabba händer och flyger ofta förbi sin motståndare på insidan. Mycket bra penetrerande tackle med stora frågetecken i springförsvar där han ofta blir dominerad av O-line. Är Brantley en 3-down-spelare?

Lasses omdöme (80): Kaxig DT som verkligen lyser av självförtroende på och utanför planen. Stark spelare som verkligen flyttar offensiva linjemän på egen hand. Står emot läskigt bra emot double team och när han väl skjuter i hålet med sin explosivitet är han jäkligt svårstoppad. Det jag kanske gillar mest är att han väldigt sällan blir låst och jobbar hårt för att komma loss och fullfölja spelet. Spelar starkt men är aningen liten och behöver bli ännu starkare för att spela på samma sätt i NFL. Behöver även förbättra sina finess-moves då han inte kan lite på sin styrka på samma sätt.

Magnus omdöme (82): En lite mindre DT som är väldigt explosiv, har ett ständigt driv och aggressivitet. Är duktig pass rusher på insidan med sin kraftfulla stil, snabb vid snap och kan vara förbi innan linjemannen upptäcker faran. Kan göra sig ”skinny” för att penetrera, kan också trycka ifrån blocken och göra spel på bollbäraren. Oftast försöker han komma förbi vilket gör att han då och då blir väldigt enkelt bortblockad. Skulle kunna spela med mer tålamod och plugga igen mitten. Spelar med lite skygglappar och går på play actions och screens. När han hamnar i rörelse i en block så har han svårt att stoppa upp rörelsen. Har skills att spela på många positioner längst med linjen.

Richards omdöme (70): Kvick spelare som vinner regelbundet med ett väldigt explosivt första steg, grymma reaktioner och bra snap-förväntan. Får upp händerna fort, placerar dem rätt och arbetar aktivt med dem. Vinner med flera tekniker. Är stark nog att hålla plats mot springspelet, men kommer bäst till sin rätt genom att rusha centralt. Kan må bra av att bli lite mer kraftfull för att hålla emot starkare linjespelare. Offrar sitt springförsvar genom att för aggressivt attackera sitt hål och skärmas då bort alldeles för lätt. Kan ibland komma lite högt och då straffas han direkt med sin korta längd. Missar en del sacks för att han har svårt att avsluta spel, slänger sig gärna istället för att fortsätta springa. Spelar knappa hälften av alla snaps, vilket skickar enormt dåliga signaler om hans uthållighet. Slog ut tänderna på en kvinna bara veckor före draften, det sänker honom rejält hos mig.

Nyheter

To Top