Prospect

Carlos Watkins (DL, Clemson), NFL Draft 2017

Carlos Watkins

DL, Clemson

Uppdaterad: 2017-04-05 15:31

Genomsnittligt betyg: 71

Vikt: 138 kg
Längd: 191 cmLasses omdöme (71): 13,5 TFL och 10,5 sacks för en DT är riktigt imponerande och Watkins hade ett imponerande sista år för Clemson. Atletisk och rörlig för sin position och storlek och ställer till problem när han jobbar i sidled. Bra första punch som gör att han ofta får övertag direkt. Spelar smart och avbryter sin pass rush när han ser att QB:en är på väg att släppa bollen och jobbar med höga händer, läser screens och snabba pass fint från sin position. Bäst i 3-teknik men även funkat som nose. Känns ibland lite för framtung när han inte får kontakt tidigt vilket leder till balansproblem och har en del problem mot dubbleteam. Måste arbeta in bättre acceleration och få upp sin aggressivitet oftare.

Magnus omdöme (74): Clemson är Alabamas främsta utmanare när det kommer till att producera defensiva linjemän just nu. Carlos Watkins var strålande på en strålande linje och producerade väldigt bra under sitt sista år. Spelar med explosivitet och snabbhet, en väldig hunger efter att göra spel. Han har en rörlighet som är ovanlig för storleken, faller då och då ned i zon för att förvirra. Har en INT och sju försvarade passningar. Ser ibland lite gänglig ut och mer som en DE, har inte benstyrkan som kommer att krävas för att hålla på insidan mot tunga NFL-linjemän. Det är något han kan förbättra med tiden. Är något ojämn och blir streaky, har haft en bra omgivning som gjort det enklare. Men mångsidigheten och atletismen gör honom till en spelare som kan locka många lag och i rätt miljö kan han komma att blomma ut ordentligt.

Richards omdöme (68): Förvånansvärt produktiv tackle som varit en viktig del av Clemsons försvar. Ser ut som en tackle, kan vinna mot double teams och står stundtals emot bra mot springspelet. Dock alldeles för inkonsekvent. Ibland sen vid snap, händerna är lite överallt, ibland är kroppen helt ur balans och han ställer sig rätt upp istället för att attackera framåt vid snap. Kan försvinna långa stunder. Har svårt för honom, inte tillräckligt bra på något för att kunna roteras in tidigt. Saknar ett ess som gör att han kan schemas in. Lär falla en aning på grund av det, men har eventuellt en framtid om han får mer tid att utvecklas.

Nyheter

To Top