Draften

Om jag var GM – Baltimore Ravens

Draften närmar sig med stormsteg, den hetaste delen av free agencyn har passerat och trupperna hos NFL lagen börjar sätta sig. Bara någon enstaka veteran här eller där ska in, i övrigt är det i draften som resterande russin för kommande säsong ska hittas. Tänkte leka beslutsfattare i draften för Baltimore Ravens, bort med Ozzie Newsome och in med mig.

Detta är en väldigt viktig draft för en organisation som är på väg att falla ned i den mediokra klubben med allt vad de innebär. Vill det sig illa så är det sista gången som Ozzie Newsome och huvudtränaren John Harbaugh går in i en draft tillsammans. Tror därför att det kommer vara mer behovsorienterat än vad Ravens fans vant sig vid.

Det finns mängder av hål att fylla och draften är djup, men Ravens har ”bara” sju draftval vilket får ses som lite för en organisation som haft för vana att samla på sig mängder. Under free agencyn har secondaryt stärkts och det efterlämnar framförallt needs på den offensiva linjen, på wide receiver och pass rushers. I en perfekt värld för Ravens så kommer Ozzie Newsome kunna flytta ned i den första rundan och plocka upp ett eller två topp 100-val. För att de ska hända så måste saker verkligen falla lagets väg och någon vara väldigt sugen på en spelare, t.ex. ska en av topp quarterbacksen falla och lag vilja kliva in framför Washington på #17 av rädsla att Redskins ska plocka Kirk Cousins efterträdare.

Satt jag i Ozzie Newsomes stol, där sitsen börjar bli lite het, så hade draften sett ut som följer.

 

Runda 1

#16 – Cam Robinson, OT, Alabama

Knepigt val att göra i en draft som är svag på tackle och stark på defensiven. Ravens har ett hål på right tackle och måste få in en spelare som kan komma in och starta, Robinson är den säkraste OTn i min värld. En välväxt spelare med mängder av erfarenhet som kommer kunna spela på RT eller guard. Kanske lite tidigt på #16 men som nämnts tidigare tror jag Baltimore kommer försöka hoppa ned några platser. Finns någon av toppnamnen på WR, Mike Williams eller Corey Davis, mot all förmodan kvar så är det givna val.

Alternativ: Takkarist McKinley, Edge, UCLA

 

Runda 2

#47 – Zay Jones, WR, East Carolina

Följt upp en magnifik och produktiv collegekarriär med en skarp ”offseason” där han visat kvalitet i både Senior Bowl och under combinen. Kommer från en fotbollsfamilj, vilket är något Ravens brukar uppskatta. Checkat alla boxar som det heter.  Har skills att bli den possession-receiver som Ravens behöver för att komplettera och utnyttja speeden som redan finns bland laget receivers.

Alternativ: Chris Godwin, WR, Penn State

 

Runda 3

# 78 – Derek Rivers,OLB, Youngstown State

Är väldigt svag för Rivers, tycker han har en väldig hög potential och den atletiska förmågan gör att han skiljer sig från de mer fysiska Matt Judon och Za´Darius Smith. Kommer från en mindre skola men stack ut där. Bra under Senior Bowl och en bra combine. 

Altenativ: Carlos Henderson, WR, Louisiana Tech

#99 – (Comp) – Pat Elfline, C, Ohio State

Ravens har en lucka på center efter att Jeremy Zuttah bytts bort, kanske täcks den upp av John Urschel eller av Matt Skura,  men jag gillar ändå Pat Elfline och det han bidrar med. Har en skön tuffhet och aggressivitet i springspelet, vilket Baltimore behöver. Kan spela på alla tre inre positioner , det ger bredd. Tycker bättre om Elfline än Pocic. 

Alternativ: Ethan Pocic, C, LSU

 

Runda 4

#122 – Anthony Walker, LB, Northwestern

En personlig favorit som hade ett svagare 2016 än 2015, då han var helt fantastisk. Har den naturliga talangen och Ravens är en organisation som får linebackers att maximera sin potential. Bidrar med mycket och det finns hål efter Zach Orr´s allt för tidiga pension.

 

Runda 5

#159 – Brian Allen, CB, Utah

Ett fysiskt praktexemplar som behöver tid och coachning, vilket han får med Jimmy Smith, Brandon Carr och Tavon Young framför sig på rostern. Är precis den typen av spelare som är värd att plocka vid denna tidpunkt i draften, hög potential om han får ihop det. Kommer kunna ta en trupplats via specialteams och potential. 

 

Runda 6

#186 –  Shaquill Griffin, CB, Central Florida

Dubbeldippa på corner i slutet av draften. Även Griffin är en spelare som har de fysiska färdigheterna men kanske inte ett spel som matchar. Snabb med bra size och tuff fysisk sida. 

 

Runda 7

 

Nyheter

To Top