Nyheter

Ägarna ger klartecken för Las Vegas

Idag blev det klart att Raiders för tillåtelse att flytta från Oakland till Las Vegas. Det blir det tredje laget som flyttar inom loppet av 15 månader och även den tredje gången som Raiders byter stad.

Det var på dagens ägarmöte i Arizona som ägarna i NFL röstade igenom förslaget. Raiders ägare Mark Davis har gjort allt han kunnat för att övertyga ägarna och behövde 24 av 32 röster. När allt var klart hade han hela 31 röster på sin sida. Enbart Miami var emot beslutet.

Därmed tillåts Raiders flytta till Las Vegas, som har lovat enorma mängder skattemedel för att locka Raiders till staden. Nevada går in med hela $750 miljoner i byggandet av en arena, ytterligare $200 miljoner för att förbättra infrastrukturen och det har i dagarna viskats om ytterligare $200 miljoner i finansiering. Det är oklart var den siffran är ifrån och var de pengarna ska gå, men stämmer det står Nevada och Las Vegas för hela $1.15 miljarder.

Raiders nya hem kommer bli en sprillans ny arena med en beräknad budget på $1.9 miljarder, med målsättning att vara klar 2020. De kommer dela arenan med det lokala universitetslaget UNLV. Förlorarna i detta är såklart fansen hemma i Oakland, som för andra gången får se sitt kära lag lämna staden. NFL styrs, tyvärr, av pengar och det var för lockande att tacka nej till Vegas generösa erbjudande.

Nyheter

To Top