Prospect

Jon Toth (C, Kentucky), NFL Draft 2017

Jon Toth

C, Kentucky

Uppdaterad: 2017-04-12 21:07

Genomsnittligt betyg: 60

Vikt: 140 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (58): Med 48 raka starter har Toth rutin i massor som center i SEC. Bra storlek och bra punch när han får upp farten och är som bäst när han kommer upp på andranivån i springspelet. Jobbar bra med sina händer och är i framkant när det kommer till teknik. Känns väldigt stel och trög efter snap och rör inte fötterna vidare elegant vilket gör att han ofta har problem med balansen vid första kontakt. Kommer även högt in i sin först blockering. Även trög i sidled och hans sega fötter är ofta emot honom även när han ska spegla sin man i pass. Storleken och tuffheten gör ändå att möjligheten till utveckling finns där.

Magnus omdöme (52): En lång center med långa armar som blivit bättre och bättre för varje år. Varit bättre än vad omgivningen utnyttjat. Har en grundstyrka som gör att han står emot de flesta, ramen för att lägga på sig utterligare kilon. Stel i benen, tröga fötter och inte speciellt rörlig. Bäst i springspelet när han får attackera direkt med hela kroppen, bra på att vrida ut blockar och öppna hål. Tenderar bli hög när han är i rörelse och blir ”knocked on his ass” till och från. I pass blir han rak i kroppen och hamnar på hälarna vid moves. När han tar felbeslut hinner han inte korrigera dem och är inte följdsam. Men styrkan finns och syns när han lyckas låsa motståndaren. Fungerar bäst när han får spela med kraft och inte rörelse. Helt klart begränsad.

Richards omdöme (71): Har ovanligt höga förväntningar på Toth, tror han kan starta dag ett. Är stark i kroppen, har långa armar, spelar med en låg tyngdpunkt och stabil bas. Tycker bäst om att initiera kontakt själv snarare än att vänta in den och behöver bygga upp sin styrka för att kunna flytta runt motståndet. Har tillräckligt bra fotarbete men kan komma på hälarna ibland, det kan korrigeras med coaching. Vet när han ska lämna vid double teams, hittar spelare på andra nivån. Tycker han förstår spelet bra, överraskas sällan och är snabb på att plocka upp blitzande spelare. Lite begränsad atletiskt, så har kanske inte Pro Bowls i kroppen. Har startat 47 matcher i SEC, erfarenhet som är guld värd inför NFL.

Nyheter

To Top