Cowboys

Defensiv fokus för Cowboys i draften

Varken offensiva linjen eller en Tight End valdes av Cowboys i årets draft, det hör inte till vanligheterna.

Om det inte var tydligt innan draften så blev det väldigt tydligt efter draften var Cowboys har flest hål och var deras fokus låg. Cowboys prioriterade sina största behov i form av pass rusher och DB’s tidigt i draften.

Förutom ett par receivers så låg fokus genom alla tre dagar på bredd och topp till den defensiva linjen samt corners och safetys.

Runda 1, Val 28 – DE Taco Charlton (Michigan)

Inte helt oväntat att Cowboys plockade, vad de tyckte, var den bästa pass rushern kvar på tavlan. Många grymtade en del och undrade varför inte Cowboys valde en corner och framförallt Kevin King som det sägs att de hade ett högre betyg på. Cowboys resonerade att då det var en så djup draft när det kom till just corners så fanns det läge att ta en senare medans man inte såg att en pass rusher som kunde bidra på samma sätt skulle finnas tillgänglig i slutet av andra. Jag kan helt klart köpa det resonemanget även om Charlton inte är någon personlig favorit.

Runda 2, Val 60 – CB Chidobe Awuzie (Colorado)

Jag vet inte vad som var bäst här, att Cowboys plockade en corner som många hade rankat i första eller på sättet Cowboys legenden Drew Pearson presenterade valet. Awuzie är en mångsidig DB som kan spela på utsidan, nickel och safety om det behövs och I Cowboys tunna secondary är det just en typ som Awuzie man behöver.

Runda 3, Val 92 – CB Jourdan Lewis (Michigan)

Ytterligare en Wolverine till Cowboys och ytterligare en direkt förstärkning till Cowboys secondary. Lewis är en stabil corner som hade plockats högre om det inte hade viftats en del röda flaggor kring en incident med sin flickvän tidigare i år. Men enligt Cowboys ägare Jerry Jones har man noga följt utvecklingen kring det och känner sig trygga med sitt val.

Runda 4, Val 133 – WR Ryan Switzer (North Carolina)

Lite överraskande att Cowboys väljer att satsa på den lille slot-receivern Ryan Switzer när man har precis samma spelare i Cole Beasley. Vissa var snabba med att peka på framgången Patriots haft med sina slots, men känns väl som det ligger lite mer bakom den framgången än bara deras slots. Det Switzer kommer bidra med mest från start är att returnera punts och avsparkar, där var Switzer bland de bästa i landet förra året.

Runda 6, Val 191 – S Xavier Woods (Louisiana Tech)

Cowboys trejdade till sig ett val tidigt i sjätte när de såg att Woods, som de hade väldigt fina rapporter på, gled igenom hela femte rundan. Cowboys stod och vägde om de skulle ta Woods eller Switzer redan i fjärde. Väldigt produktiv i college med tuffa tacklingar och en näsa för bollen.

Runda 6, Val 216 – CB Marquez White (Florida State)

Spelat flera år i Seminoles secondary med flera riktigt vassa lagkamrater som gått högt. Har hela tiden varit en stor talang som inte riktigt blommat ut under sin tid i college. Cowboys gillar hans potential och ser han som ett projekt som säkert kommer få se lite speltid i ST under sitt första år.

Runda 7, Val 228 – DT Joey Ivie (Florida)

En spelare som defensive koordinatorn Rod Marinelli sägs vara väldigt förtjust i som passar perfekt för vad just Marinelli vill få ut av sina defensiva linjespelare. En av många defensiva spelare från Florida i årets draft som har hamnat lite i skuggan av lite mer sexiga val. Passar bäst i 1 teknik och bör kunna komma in i rotationen redan i år.

Runda 7, Val 239 – WR Noah Brown (Ohio State)

Ett vettigt val så här långt ner i draften. Inga jätte produktiva nummer att ta med sig från college. Men Browns storlek i kombination med sin snabbhet gör att han kan komma in i olika paket och vara ett hot.

Runda 7, Val 246 – DT Jordan Carrell (Colorado)

Ytterligare en DT i sjunde rundan som dominerade Junior College innan han flyttade till Colorado, 19,5 TFL på en säsong. Precis innan säsongen med Colorado startade gick Carrell’s pappa bort men Carrell men trots det hade han mest tacklingar av alla d-lines i Buffs ohch slutade på 5,5 sacks.

Nyheter

To Top