Analyser

AFC North: Sista pusselbiten

Nu har den heta delen av free agencyn och draften passerat, lagen får nu slåss om de spelare som ännu inte blivit upplockade av något lag. Tänkte titta på vad AFC North lagen kan tänkas behöva för tillskott för att bli bättre och mer konkurrenskraftiga.

Cleveland Browns

Jag tror inte att Browns har så mycket att vinna på att plocka i spelare i detta skede. Klart att några namn kommer trilla in för att fylla ut truppen och av lite andra skäl, men det letas inte sista pusselbitarna för att få ett komplett lag. Hos övriga nord-lag så är det lite mer så. Jag tror, och tycker, att Browns ska fokusera på att utveckla de tusen spelare som draftats senaste åren för att på sikt bygga ett slagkraftigt lag.

Cincinnati Bengals

Bengals sätter stor tillit till att tredjeårsspelarna Cedrick Ogbuehi och Jake Fisher tagit kliv nog för att se till att den offensiva linjen blir bättre under 2017. I draften adresserades inte linjen och då Andre Withworth och Kevin Zeitler, lagets främsta OL från 2016, försvunnit så är det lagets största frågetecken. Visst plockades Andre Smith in under FA, men känns inte som att det är tillräckligt. Kanske har Ogbeuhi och Fisher utvecklats till starters som håller, men det vore inte fel att få in tidigare Jets-spelaren Nick Mangold, främst center men också guard. Kanske chansa på offensiva tackles som King Dunlap eller Ryan Clady, som kanske kan klämma ut en bra säsong ur åldrade och slitna kroppar.

Baltimore Ravens

När Ravens inte tog en wide receiver under draften var det många fans och experter som undrade vad tusan laget front office pysslade med. Det är ett solklart behov efter att Steve Smith Sr lagt skorna på hyllan. Förmodligen hoppas de i Baltimore på att Breshard Perriman får en explosionsartad utveckling, det skulle behövas. Det finns en del andra yngre spelare som har potential men är långt ifrån säkra kort, t.ex. Chris Moore och Michael Campanaro. Anquan Boldin finns att hämta därute, en gammal publikfavorit med betoning på gammal. Två andra är Vincent Jackson, förvisso yngre än Boldin men kommer från två rejält skadedrabbade säsonger, och lille Andrew Hawkins. Personligen vet jag inte om någon ur trion skulle göra laget speciellt mycket bättre. Trade är nog Ravens bästa chans att adressera receiver-positionen. En sådan partner kanske är Chargers där Dontrelle Inman och Tyrell Williams petades ned ett pinnhål när Mike Williams draftades?

Även Ravens har hål på den offensiva linjen och samma spelare som är aktuella för Bengals är av intresse för Ravens.

Pittsburgh Steelers

Är liksom Browns utan några direkta needs, men i Pittsburgh är det inte för att spela in rookies utan för att laget är rätt komplett. En position som dock är i behov av förstärkning är ILB. Hos Steelers pratas det om att Vince Williams är redo att kliva in som starter, men det är inte ett säkert kort och det skadar inte att få in någon han kan tävla mot. Den tidigare Vikings och 49ers spelaren Gerald Hodges finns fortfarande där ute och han är kanske inte någon stjärna men en 26-åring som faktiskt har startat i ligan. En spelare som jag tror skulle göra nytta i Pittsburgh är den tidigare Browns tight enden Gary Barnidge. Även om det finns tillräckligt med vapen i Steelers anfall så skulle Barnidge ge bredd och kanske lite spets på positionen, speciellt då Lardarius Green får anses vara lite av ett frågetecken.

Nyheter

To Top