Bears

Browns och Bears på första parkett

Senior Bowl går av stapeln denna veckan och det är då lagens draftförberedelser brukar pumpa igång på riktigt allvar genom möjligheten att se collegefotbollens främsta seniorspelare under några intensiva dagar. Två lag som får en riktigt bra titt på tillgängliga spelare är Cleveland Browns och Chicago Bears, de ska nämligen coacha de två lagen under veckan i Mobile.

Med start på tisdag kommer Browns coacha det södra laget och Bears det norra. Orsaken till varför just dessa lag får förmånen att leda var sitt lag är att de två sämst placerade lagen i NFL erbjuds platsen. Browns kom sist medan Bears hamnade tredje sist men fick platsen då 49ers varken har huvudtränare eller general manager för stunden.

Det är klart att det är en stor fördel att under en hel vecka få klämma, känna och lägga upp träning för spelare som du om några månader kan välja att plocka till ditt lag. Som coach kan du få en känsla av hur mottaglig en spelare är för instruktioner, hur han är i en grupp och hur han tar sig an träning. Att se vilken roll spelaren tar i ett omklädningsrum och hur han agerar på bänken under matchsituationer är också nyttig information att få. Det är saker som är svårt att få reda på och bedöma under andra former.

Sedan år 2000 har 93 spelare valts av det lag som coachade dem i Senior Bowl, det ger i snitt 2,7 spelare per lag och år. Endast Detroit Lions 2010 och Oakland Raiders 2008 har låtit bli att välja någon spelare som deltog i Senior Bowl. Så det är stor sannolikhet att både Bears- och Browns fans har framtida spelare på plats. Bägge lagen är också på QB-jakt och då kan det vara värt att nämna det faktum att Bengals hade Andy Dalton i Senior Bowl 2011, Redskins träffade Kirk Cousins 2012 och, det senaste exemplet, Cowboys fann Dak Prescott under förra årets Senior Bowl. Det finns alltså visst hopp om att finna den quarterback som ska ta dem från botten, även om utbudet i årets uppsättning inte fått experternas puls att stiga.

Chicagos HC, John Fox, har inför veckan pratat om vilket gyllene läge det är för organisationen att få en bra start på draftprocessen genom att få en hands-on känsla för spelarna. Att möjligheten för coacherna att se hur den enskilde spelaren passar in på just deras sätt att träna och leda är ovärderlig.

“The Senior Bowl experience will provide our coaches and personnel staff an extended chance to evaluate these players in a one-on-one setting which could prove to be very valuable as we approach the NFL Draft.” – John Fox

Även Clevelands Hue Jackson ser fram emot veckan och pratade med media om hur skönt det ska bli att komma ut på gräs igen och få lära, motivera och organisera dessa unga spelare och ge dem den bästa möjliga chansen att få visa upp sig. Jackson gick också in på fördelen med att kunna se hur spelarna tar till sig av deras coaching.

Den viktiga veckan i Mobile börjar på tisdag. Träningar hålls tisdag, onsdag och torsdag,  innan matchen spelas på lördag.

Nyheter

To Top