Colts

Colts sparkar Grigson (GM)

Till slut hände det då det oundvikliga, och som vissa elaka tungor tycker borde skett för 4,5 år sedan. Colts sparkar sin general manager Ryan Grigson. Nu börjar således jakten efter den person som skall ta laget till nya framgångar.

Ryan Grigson (GM) och Chuck Pagano (HC) har styrt Colts de senaste fem åren. En period som varit omtumlande såväl resultatmässigt som känslomässigt. Många av er minns säkert Paganos kamp mot cancern 2012, då klubben, staden och fansen slöt upp bakom bakom sin coach. 1 Trots den svåra situationen kändes det då som motgången stärkte laget, och att det här fanns det något att bygga på fram igenom.

När vi nu tittar tillbaka på säsongen för Colts så är det med ännu en medioker insats bakom sig. Laget gick 8-8 vilket kanske är tillräckligt för att Pagano skall få behålla sitt jobb, men tämligen uselt med tanke på vilka ambitioner som laget har. När laget gick skilda vägar med Peyton Manning 2012 var en slutsats att laget vunnit för få ringar under Manning-perioden. Den möjligheten skulle man helt enkelt inte missa med Andrew Luck.

Fem år senare står vi nu här och även om Colts varit i slutspelet emellanåt, har dem inte lyckats ta det där steget och blivit den stormakt som dem önskat. Fjolårets off-season spenderades med att säkra upp Lucks kontrakt och bättra på den offensiva linje som är tänkt att skydda honom. Ett arbete som visserligen gjordes relativt ok, men där bristen på djup i truppen gjorde att linjen blev tämligen sårbar i alla fall.

När vi nu blickar framåt är det troligtvis inte någon som kommer sakna Ryan Grigson. Att han och Pagano suttit löst till var ingen direkt hemlighet, då Irsay inte gjort någon hemlighet av att han ringt både den ena och den andre. Namn som Sean Payton, Jon Gruden och Peyton Manning har nämnts i pressen, men alla får väl ses som ”långskott”. Framför allt rörande den sistnämnda där t.o.m. Irsay själv försökt tona ryktena. Vem det än blir, får vi för Colts skulle hoppas att det blir någon handlingskraftig som kan göra dem till ett storlag igen. För annars är risken att man kastar bort en såpass fin QB som Andrew Luck (f. 1989). Fönstret är inte öppet för evigt.

 

 

 

  1. Överallt såg man skyltar med texten #chuckstrong, och på Paganos kontor lämnades lyset på dygnet runt som en symbolhandling.

Nyheter

To Top