Analyser

Redaktionen tycker till: ”Ingen jäkla aning”

Redaktionen har tyckt till. Kommer gubbligan i Arizona föra Cardinals till nya höjder? Vad ska Browns göra med den QB-situation som de själva kokat ihop? Vad ska dem egentligen se till veckan?

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel CroonaAtt jag ska sluta betta på amerikansk fotboll. Jag hade några fina spel i helgen som saboterades av att Giants plötsligt vann en match. Mot Broncos. Genom att springa med bollen. Vad vet jag egentligen?

Mattias Olsson: Hur Aaron Rodgers skada både är tråkig för oss sportälskare och hur den öppnar upp NFC ännu mer än tidigare. Om något lag kan hitta lite flyt här närmaste veckorna kan de snabbt säkra konferensen.

Magnus Ornhammar: Alla lag ser ut att gå 8-8 typ och det kommer inte krävas mer än 10 vinster i snitt för att nå slutspelet. Något lag behöver mer, men något lag går vidare på 9 vinster med. Förmodligen Texans för fjärde året i rad i sådant fall. Dessutom efter ytterligare en tung skada, nu på Rodgers, att ligan blev lite tråkigare men NFC North lite öppnare.

Lars Thorman: Att alla slår alla fortsätter vilket får mig att hoppas på att vi kan få två lite otippade lag i Super Bowl, Texans mot Rams hade i varje fall varit något nytt. 

Richard OlssonOro, vånda, besvikelse och allt annat som följer när mitt Raiders förlorar. Det är på gränsen till smärtsamt att se på, vilket är en bra påminnelse till hur fantastiskt kul och engagerande den här sporten är.

Magnus Adolfsson: Hur spännande denna sporten kan vara även när kvaliteten är låg. Ravens – Bears var en väldigt dålig match, bland de sämre i år rent spelmässigt, men den var galet underhållande och lämnade en känsla av att vilja se mer. Få idrotter där svaga insatser har den effekten.

 

Vänta nu här. Dom slog dom, dom förlorar mot dom, Daniel tippar så… Super Bowl för oss? Okej” (Photo by Sam Greenwood/Getty Images)

 

Cardinals gubbliga, Palmer, Peterson och Fitzgerald, såg på nytt födda ut senast, är Cards helt plötsligt ett lag att räkna med?

Daniel Croona: Kanske. Vill gärna se Peterson göra någon mer bra match nära inpå premiären innan jag börjar tro på dom, men han spelade en avgörande roll i deras offensiv från första snap. Riktigt intressant!

Mattias Olsson: Nej, det tror jag inte. Däremot har jag hela tiden sagt att de är bättre än så här. Det var bättre än sitt record även i fjol. Men offensiva linjen håller tillbaka dem från att vara ett topplag.

Magnus Ornhammar: De spelar åtminstone i en division med bara tre lag, stackars 49ers har de berömda marginalerna emot sig och hotar inte. Men jag tror att Seahawks sin vana trogen lägger i en högre växel ju kallare årstid vi kommer till och att Rams kan ha något riktigt bra på gång. Sen kan de absolut slå bra lag i enskilda matcher, men slutspel känns orimligt i nuläget, om det nu är vad som räknas för att vara att räkna med.

Lars Thorman: Att räkna med vet jag inte. Deras försvar har fortfarande mycket kvar att bevisa. Däremot har de lika goda chanser som alla, inte Nineers då, att ta hem NFC West och med vind i seglen så vet man aldrig. 

Richard Olsson: Nej. Fitzgerald är helig, men de andra två tror jag inte på i längden. Palmer är på en stadig nedgång och kommer inte kunna leda laget till något slutspel. Peterson lär inte spela såhär bra i december om han behöver bära bollen 25+ gånger per match.

Magnus Adolfsson: Adrian Petersons återkomst var otroligt rolig, en sådan HoF karriär ska inte avslutas på en bänk i New Orleans. Tror jag gubbarna kan bära Cardinals till ära och berömmelse? Nej, men det är roligare att titta på än för nån vecka sedan. Tror slutspel blir svårt med tanke på Rams och Seahawks.

 

Undrar om det är bra att mina tre viktigaste offensiva spelare är 103 år tillsammans” (Photo by Joe Robbins/Getty Images)

 

Kizer och Hogan har turars om att starta och sprida turnovers, nu startar Kizer på nytt. Vad tycker du Browns ska göra på QB?

Daniel Croona: Jag vet inte längre. Jag tyckte dom skulle köra med Kizer hela säsongen men när dom kastade honom under bussen efter två interceptions i red zone så sabbade dom nog mycket av det förtroende som dom byggt upp med honom. Det är inte många quarterbacks som haft en framgångsrik debutsäsong. Peyton Manning och Matthew Stafford får tacka sin lyckliga sjtärna för att dom inte draftades av Browns.

Mattias Olsson: Ingen jäkla aning.

Magnus Ornhammar: De bör spela med Hogan fram tills att Vikings Sam Bradford är kry, och sedan locka över honom. Då kommer Teddy Bridgewater vara så pass tillbaka och Keenum klarat hålla fortet så att Bradford, mr skadebenägen, blir överflödig där. I april får de använda minst ett av sina tidiga draftval på en QB.

Lars Thorman: Browns och QB är ju ingen lätt ekvation att lösa, den saken är klar. Jag tror på Kizer i längden men jag tror mer på ett par QB’s i nästa draft som Browns lär ha chansen att plocka. Kör Kizer tills vidare och se vad man har är väl mitt svar.

Richard Olsson: Spela Kizer året ut. Det går inte att ha en jojo på QB-positionen. Häng med honom genom skiten om det så krävs, men de måste ha stabilitet. Ingen lyckas så som situationen ser ut just nu. De suger, inse det, hitta framtiden i april.

Magnus Adolfsson: Kizer sågs som ett projekt inför draften, till och med coachen på Notre Dame sa att han tycker Kizer skulle stannat ett år till då han var så rå. Att Browns slänger ut en talangfull men ofärdig spelare vecka 1 är dumt. Nu tycker jag att Browns får skörda de frö som såtts och köra på med Kizer och hoppas han kan hantera det. Jag tror Browns har en nydraftad QB att förstöra 2018.

Jag kommer aldrig förlåta ni övriga 31 lag som lät detta hända mig..” (Photo by Michael Reaves/Getty Images)

 

Ligan, ägarna, och spelarna, möttes i veckan för att diskutera gemensamt arbete med sociala frågor. Vad säger du om det?

Daniel Croona: Det beror på utgången. Men att Goodell inte gått ut och krävt att spelarna måste stå vid nationalsången är förhoppningsfullt. Det finns så många spelare som använder sin roll som förebild till så mycket bra.

Mattias Olsson: Väldigt positivt. När ligan, ägare och spelare tillsammans skriver lagförslag och skickar till Washington kan det inte bli mycket mer konkret. Många amerikaner är kritiska till Colin Kaepernicks metod men han har varit exceptionellt framgångsrik och är redan en av den här generationens mest inflytelserika medborgarrättskämpar.

Magnus Ornhammar: Bra att det blir något konkret av protesterna och såg även att Aquan Boldin var en av dem på mötet vilket också är bra. Sen vad de kommer fram till och vad som i slutändan blir det absolut konkreta vet jag inget om nu.

Lars Thorman: Det var väl på tiden. Dialog oavsett vad man tycker om olika frågor är ett måste i alla lägen, även kring cirkusen NFL. Är bara rädd för att det mest är spel för galleriet. 

Richard OlssonVäldigt glad över att ägarna engagerar sig och att samtliga parter gör det med rätt fokus och ambition. Spelarna har en enorm plattform som de måste kunna utnyttja utan att riskera sina jobb.

Magnus Adolfsson: Bra och skönt att det börjar komma bra saker ur denna situation, alternativet är att det eskalerar åt andra hållet. Jag tror på att försöka förstå varandra mer än att förbjuda oliktänkande, detta är ett steg i rätt riktning.

We will make America decent again”(Photo by Justin Edmonds/Getty Images)

 

Vad ser du denna veckan? 

Daniel Croona: Bills som tar emot Buccaneers. Bucs kanske startar Bills gamle gunslinger Fitzpatrick som QB. På söndagkvällen vill jag se mina AFC North – favoriter Bengals chocka Steelers.

Mattias Olsson: Jag är lite sugen på Tampa Bay hos Buffalo. En viktig match för båda lagen. Sedan ska jag försöka plåga mig igenom ännu en uppvisning av Seahawks offensiva linje, som nu också blivit av med en av de två spelare som varit hyfsade, Luke Joeckel. Inte förvånad om Giants skräller och tar hem sin andra i rad där.

Magnus Ornhammar: Re-match Super Bowl 51 är gjuten. Inget av lagen har varit direkt stabila i år och det ska bli intressant att se hur de reagerar, främst från Falcons sida. Även Cardinals hos Rams känns kul, håller gubbarna för en vecka till eller ska Rams redan nu ta tillfället att distansera sig till Arizona.

Lars Thorman: Cowboys-49ers så klart, ett klassiskt rivalmöte och jag tror faktiskt Nineers har goda chanser att ta säsongens första vinst här. Annars har vi Washington mot Philadelphia och New Orleans mot Green Bay som lockar.

Richard Olsson: Raiders måstematch på torsdagen mot rivalen, tillika bästa laget i NFL, Chiefs. I helgen är den självklara höjdpunkten reprisen från förra årets Super Bowl då Falcons möter Patriots.

Magnus Adolfsson: Rams – Cardinals i London känns som en riktigt rolig match, men jag får plåga mig genom Vikings – Ravens. Det kan vara den match under denna säsong med lägst tillgänglig kvalitet på skillspositionerna. Sen avslutas söndagen med att Chargers slår Broncos och kliver rätt in i AFC West på nytt. 

Psst. tror du Falcons går på den om att vi bara ska spela 3 kvartar igen?

Nyheter

To Top