College

Redaktionen tycker till – ”Känns inte som några givna matcher”

Senare denna nyårsdag spelas semifinalerna i årets collegeslutspel. Den collegebitna delen av redaktionen har fått svara på lite frågor om slutspelet och den gångna säsongen som nu närmar sig sitt slut.

Gick rätt fyra till slutspel?

Magnus Adolfsson: Ja, jag tycker att det är rätt fyra. Speciellt när det blev som det blev. Alabama var snackisen och för mig var dem en given deltagare. 

Lars Thorman: Det tycker jag. Brukar alltid vara en del snack om att fel lag kom med, Penn State vs Ohio State förra året. Men i år tycker jag att man valde rätt när man satte Alabama som fjärde laget före Ohio State och USC.

Att Ohio State inte gick till slutspel blev en kalldusch för Urban Meyer. (Photo by College Football Playoff – Pool/Getty Images)

 

Hur går det i semifinalerna?

Magnus Adolfsson: Väldigt svårt att tippa. Jag tror att Georgia via sitt starka försvar och springspel kommer kunna kontrollera matchen mot Oklahoma, kan Bulldogs bara hålla Baker Mayfield till normala nivåer borde det bli seger. Clemson – Alabama är en ren coinflip. Tycker Clemson är ett mer komplett lag, men svårt att tippa mot Nick Saban.. Äh, Clemson vinner.

Lars ThormanKänns inte som några givna matcher. Varit jämnt i toppen överlag i år. Jag tror Alabama slår ettan Clemson. Man har revanschsug efter finalförlusten mot dem förra året plus att ’Bama kommer in som lite av en underdog och då kan dom bli riktigt farliga. Mellan Georgia och Oklahoma kan det sluta hur som. Hur grym än Baker Mayfield är känns Georgia som ett mer komplett lag och jag tippar Bulldogs och en SEC final.

”Underdog you say..” (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

 

Tycker du nuvarande slutspelsformat är bra?

Magnus Adolfsson: Jag kan tycka det är bra, samtidigt har jag inget emot en ökning till sex lag. Visserligen vanskligt när det är en kommitté som väljer topplagen, men att ettan och tvåan får en bye week vore rimligt. Hade haft kvartar mellan Georgia-Wisconsin och Alabama-Ohio State med ett sexlagsslutspel, inget jag klagat över.

Lars Thorman: Det tycker jag. Kan kanske köpa att man utvidgar slutspelet till sex eller åtta lag men samtidigt ska det fasiken inte vara lätt att nå slutspel. 

 

Vilket lag är årets överraskning respektive besvikelse?

Magnus Adolfsson: Besvikelse är enkelt, Florida State. Drömde om titlar och fick istället se coachen Jimbo Fischer fly till Texas A&M med svansen mellan benen. Jag tycker Miami är årets överraskning, kul att The U är med i toppen igen. Vill också lyfta upp UCF och Memphis från AAC-konferensen. Två riktigt roliga lag med kul spelare. 

Lars Thorman: Kanske inte en överraskning, men att Clemson lyckas även i år är imponerande med tanke på vad man tappat i sin offensiv. Mississippi State är en annan positiv överraskning tillsammans med Iowa State. Största besvikelsen är såklart Florida State som helt tappade det efter att sin QB skadade sig i första matchen.

Mark Richt har gjort underverk med ”The U”(Photo by Joe Skipper/Getty Images)

 

Nämn två spelare som du tycker stått för bra insatser i år?

Magnus Adolfsson: Hmm.. Börjar med Khalil Tate, QB från Arizona. Klev in som freshman och vände det programmet totalt. En Lamar Jackson-typ som är mer utvecklad i passpelet jämfört med vad Jackson var år ett på college. Är väldigt svag för Memphis senior WR Anthony Miller. Han har levererat riktigt bra och innehar alla receivingrekord på Memphis. En kortväxt receiver som har lite Antonio Brown i sig.

Lars Thorman: Bara två? Det blir inte lätt… Notre Dame’s guard Quenton Nelson har verkligen spelat suveränt i varje match jag sett med dem i år och det finns en anledning till att man pratar om att en guard kanske går före en tackle i årets draft. Finns många bra LB’s att lyfta fram men jag väljer en som det inte pratas om så mycket, Wisconsins T.J. Edwards. Stor, stark och rörlig som dominerar i stort sett varje spel han är på planen.

Vad tycker du om säsongen överlag?

Magnus Adolfsson: En kul säsong där det kanske inte funnits samma topp som senaste åren men en bättre bredd. Tjusningen med college är att det finns så många saker att följa, blir alltid spänning.

Lars Thorman: En fantastisk säsong. Tror jag har svarat det de senaste fem åren men college fotbollen blir på nått sett alltid en succé oavsett om det är underdogens år eller när favoriterna som levererar. Möjligtvis något av ett mellanår med spelare till draften känns det spontant.

 

Har du några tankar kring att spelare hoppar över bowls?

Magnus Adolfsson: Har inget emot det, tycker det är var och ens val. När det sker så är det oftast för att en spelare vill fokusera på kommande draft och inte dra på sig en skada, att inte vilja riskera en skada i det läget får man ha respekt för. 

Lars Thorman: Tycker UCLA’s QB Josh Rosen svarade bra på den frågan i en intervju för några dagar sen. Fick i varje fall mig att tänka om en aning. Tidigare har jag surat lite över spelare som skippar sista matchen med sitt lag. Men förutsättningarna är olika för olika spelare. Det handlar om en persons och hans familjs framtid och då måste man nog gå från fall till fall.

Fasen vad bra sagt, Josh!” (Photo by Stephen Dunn/Getty Images)

Nyheter

To Top