Analyser

Redaktionen tycker till – ”Ingen ser om jag har ett recept eller match på”

Vilka tar går till slutspel? Vems huvud rullar på black monday? Vilka heta kandidater finns det för de lediga jobben? Vilka lag har överraskat? Kommer man se matcher på Nyårsafton? Redaktionen har fått tycka till. 

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Lars Thorman: Att NFL under julafton är alla tiders men betydligt svårare att sälja in för resten av familjen. Annars tycker jag det var kul att Vikings nollade Packers, visserligen utan Rodgers, på Lambeau. 

Daniel Croona: Att det börjar ske väldigt regelbundet nu, med flera minuter långa videogranskningar av domslut. Poängen med videogranskningen ska vara att snabbt kunna rätta till uppenbart felaktiga beslut, inte att under flera minuter försöka komma fram till ett eget beslut som man upplever som rättvist.

Richard Olsson: Att San Francisco fick årets julklapp Jimmy G av Patriots tidigare i år. Jag var inte säker på hur han skulle vara, men han är en franchise QB. Framtiden är ljus på fel sida av bron.

Mattias Olsson: Framförallt är det nog Jimmy Garoppolo och 49ers vinst mot Jaguars. Hela 44 poäng mot NFL:s bästa försvar, som dominerat lag som Steelers till exempel. San Franciscos unga QB går från klarhet till klarhet.

Magnus Adolfsson: Att det är svårt att kombinera jul och full omgång.. Ravens slog Colts efter en svag insats och Jimmy Garoppolo har fått 49ers fansen att längta till hösten.

”I am the KING!”. Jimmy G har fått San Francisco att drömma om ljusare tider.

 

 

Nio lag (Patriots, Steelers, Chiefs, Jaguars, Vikings, Eagles, Saints, Panthers, Rams) har redan kvitterat ut slutspelsbiljetten, vilka kniper övriga tre?

Lars Thorman: Det blir Atlanta från NFC, hade känts så fel med ett så dåligt Seahawks i slutspel. Från AFC har Ravens ytterligare en enkel match kvar så dom är klara. Tror Titans har en chans att slå ett vilande Jaguars hemma men finns det någon rättvisa så missar även Titans och Chargers tar sista platsen.

Daniel Croona: Ravens, Chargers och Falcons.

Richard Olsson: Falcons vidare från NFC. Ravens och Chargers från AFC. NFC blir sjukt spännande, i AFC väntar vi på konferensfinalen mellan Steelers och Patriots.

Mattias Olsson: Sätter mina pengar på Ravens, Chargers och Falcons. Hoppas på ett något annorlunda resultat.

Magnus Adolfsson: Falcons bör slå Panthers och ta platsen i NFC. Vill säga att Ravens tar sig till slutspel, men att vinna på beställning är inget detta lag är byggt för. Tror ändå att det blir Ravens och.. Titans.

Mattias har dragit på sig alla lyckobringare han har, kanske kan det få Seahawks att snuva Falcons på sista slutspelsplatsen. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

 

Sista grundserieveckan, vem eller vilka är din överraskning respektive besvikelse denna säsong, varför?

Lars Thorman: Rams, Eagles och kanske Jaguars är väl mina tre positiva överraskningar. Av någon anledning har jag alltid en övertro när det kommer till Saints så inte så överraskad där. Packers utan Rodgers, Cowboys utan en plan och Seahawks utan ett försvar är alla besvikelser men den största är ju såklart Giants som verkligen inte lyckats med någonting.

Daniel Croona: Jag är såklart väldigt överraskad över Rams. Jag har aldrig gillat deras förre huvudtränare Jeff Fischer, men att man skulle kunna vända fjolårets bedrövelse till årets framgång trodde jag aldrig. Giants är helt utan konkurrens årets största besvikelse.

Richard Olsson: Raiders såklart en besvikelse. Snackades om Super Bowl, slutar med topp 10-val i draften. Överraskad att Rams vänt så fort och hur McVay förvandlat det laget till en offensiv gigant på bara ett år.

Mattias Olsson: Rams är ju utan konkurrens den stora överraskningen i år. Den såg jag verkligen inte komma, lag som Eagles och Jaguars hade jag nog anat att de skulle vara bra. Raiders och Bucs har nog gjort mig mest besviken, särskilt Oaklands anfall.

Magnus Adolfsson: Jag tycker New York Jets förtjänar lite kärlek, även om man inte radat upp segrar så har laget varit bra mycket bättre än vad någon trodde inför säsongen. Kan ta det andra NY laget som besvikelse. Gick in med drömmar om slutspel, lämnar säsongen med sparkad HC och GM, stoooora frågetecken på QB och ett omklädningsrum som verkar ha mycket ont blod mot varandra. 

Jag vet, Gabe, jag trodde också vi skulle vara bättre” (Photo by Rich Schultz/Getty Images)

 

På måndag är det black monday, dagen då coacher sparkas. Hur många blir det som får lämna och har du något hett namn för de coachlösa lagen att jag?

Lars Thorman: Hoppas vi inte ska rabbla positionscoacher får då blir listan lång. Hue i Browns ryker, Dirk Koetter i Bucs ligger illa till. Likaså Pagano i Colts. Kan även se Fox i Bears få foten.

Daniel Croona: Chuck Pagano i Colts och John Fox i Bears får sluta, det är jag övertygad om. Dirk Koetter i Buccaneers, Mike Mularkey i Titans samt Hue Jackson i Browns känns också som högst troliga offer. Bruce Arians i Cardinals kan mycket väl komma överens med Cardinals om att gå skilda vägar också. Jag tror att Patriots båda koordinatorer kan vara aktuella för HC-jobb. Flera andra koordinatorer som bl.a. Pat Shurmur och Jim Schwartz kan vara intressanta. Matt Nagy (39), OC i Chiefs kan nog ses som ett intressant alternativ också med tanke på vad Sean McVay gjort, och den uppryckning som Chiefs gjort när Nagy tagit över deras offensiva play calling. Många lag hör sig säkert för med f.d. NFL-coacherna Jim Harbaugh och Jon Gruden också.

Richard Olsson: Det blir väl sju lag som sparkar sin nuvarande HC, om man räknar in Marvin Lewis och Bruce Arians. Tror Pat Shurmur i Vikings har gjort tillräckligt för att få en ny chans som HC. En sleeper är Mike Munchak, Steelers fantastiska o-line-coach med erfarenhet som HC.

Mattias Olsson: Blir nog 3-4 som får gå då, kanske ytterligare någon lite senare och det bör finnas 5-6 lediga jobb totalt. Det finns ett par intressanta, Greg Roman som för tillfället håller till i Ravens är en kille som kan kicka igång vilket springspel som helst. Annars får han gärna komma till Seattle om de är klara med Bevell…QB-specialisten John DeFilippo är kanske för ung men kan vara värd att hålla koll på.

Magnus Adolfsson: Blir nog en del som får gå. Ska vi säga att minst hälften ur följande skara får foten, Bears, Bengals, Colts, Lions, Browns, Cardinals, Raiders, Broncos, Titans, Dolphins, och Texans. Tycker Steelers OC Todd Haley borde få lite intervjuer, även Ravens STC, Jerry Rosburg, är värd en chans. Någon collegecoach borde få chansen också, kanske Jim Harbaugh kan lockas från Michigan eller något mer oväntat namn, t.ex Matt Campbell från Iowa State.

Vikings OC, Pat Shurmur har fått Case Keenum att prestera på en hög nivå. Den bedriften bör locka huvudtränarsugna lag. (Photo by Hannah Foslien/Getty Images)

 

Hur löser du att matcherna spelas på nyårsafton, vad ser du om du ser något?

Lars ThormanHar tagit på mig att slita med maten i köket, då är det ingen som ser om jag har ett recept eller en match på paddan bredvid spisen. Kommer nog inte sitta klistrad vi någon match men ska se till att en enhet står på någonstans i huset.

Daniel Croona: Jag firar nyår med ett Ravens-fan så insatserna är höga. Om vi riggar en TV utomhus och går ut med förevändningen att röka ett par cigarrer så borde vi kunna köpa oss lite tid…

Richard Olsson: Det lär inte bli några matcher tyvärr, ev. att jag kan se andra halvlek på 22:30-matcherna. Följer via Twitter istället. Helt ärligt är det ändå en relativ odramatisk vecka.

Mattias Olsson: Kanske får man slå på TVn utan ljud, men det kommer nog bli en tuff förhandling då jag inte kommer vara hemma. Ska försöka hänga med i alla fall då sista veckan är avgörande för mitt Seahawks. I värsta fall får man väl se matcherna i sin helhet 2018, beroende på resultat.

Magnus Adolfsson: Hoppas jag kan se Ravens -Bengals. Matchen skulle spelats kl 19:00, vilket hade varit lugnt. Lite svårare nu när den är flyttad till 22:25. Spänd på att se hur Chiefs PAtty Mahomes ser ut i sin NFL-debut. 

Är det Daniel och Ravens-bekant som tänt många cigarrer? (Photo by Patrick Smith/Getty Images)

 

Nyheter

To Top