College

Redaktionen tycker till – Collegepremiär

Collegesäsongen brakar i gång denna helgen och collegenördarna på redaktionen har fått svara på en del frågor om sina förväntningar inför denna säsong.

Lars Thorman, vad tror du om:

Vilka fyra lag går till slutspel?

Ser inte att någon stor skräll skulle dyka upp i år heller. Alabama känns ohotad etta från SEC. Tror inte Big12 representeras i år. Bär stå mellan USC och Washington i Pac12, Ohio State och Penn State i BigTen och Clemson, Florida State från ACC. För att mixa upp det lite så säger vi att inte heller Pac12 får med ett lag. Alabama, Ohio State, Clemson och Florida State.

Vilket lag tar hem det?

– Var ett gäng år sedan det första rankade laget innan säsongen lyckades vinna men Alabama ser ruggigt starka ut så jag tippar ’Bama. Roll Tide!

Vem tar hem årets Heisman?

– Lamar Jackson, Louisville QB, har väl alla chanser att ta trofén i år igen. Men jag väljer istället Oklahomas QB Baker Mayfield som åter kommer bära Sooners offensiv.

Baker Mayfield reagerar på Lasses förtroende.

Vilket lag blir årets överraskning?

 Jag vet inte om en 10-2 säsong för Georgia klassas som en överraskning i ett SEC East som har ytterligare ett mellanår. Det talar väl emot att Mayfield ska vinna Heisman men jag tror att Oklahoma State kan vinna Big12 och det får väl trots allt ses som en överraskning.

Vilket lag blir årets flopp?

– Tennessee. Jag hoppas att jag har fel men det var väl lite nu eller aldrig förra året för dem och de lyckades inte. Har tappar många nyckelspelare men fortfarande höga krav. 6-6 och Butch Jones får leta nytt jobb. Även Texas A&M i SEC West har stort floppchans i år.

Två spelare som du är extra sugen på att se?

– USC’s QB Sam Darnold så klart. Gjorde allt rätt när han kom in förra året och nu har alla satt honom som nummer ett i nästa års draft. Hur lever han upp till den pressen? Florida States safety Darwin James var för jäkla bra innan sin skada tidigt förra året. Har inte han tappat allt för mycket så har vi en safety som jag håller högre än både Adams och Hooker som draftades i första förra draften.

Hur känns det att collegesäsongen drar igång?

– Overkligt. Man väntar och väntar och tycker det är en livstid kvar varje gång man kollar i kalendern och nu är den här. Nu kommer resten av mitt liv ta stand by läge fram till våren.


 

Magnus Adolfsson, vad tror du om:

Vilka fyra lag går till slutspel?

Alabama, Ohio State, Washington och Clemson. De två förstnämnda är jag rätt säker på, de två sistnämnda är jag väldigt osäker på. Florida State, Oklahoma och USC är bubbellagen.

Vilket lag tar hem det?

– Jag tror att Ohio State plockar hem det i år, framför Alabama. De två lagen känns, såhär på förhand, lite i en klass för sig själva. 

Vem tar hem årets Heisman?

– Förmodligen en QB, Oklahomas Baker Mayfield ligger nog bra till. Oklahomas anfall är mer beroende av honom utan att det saknas talang runt honom, om ni är med på vad jag menar. Det kommer ges möjlighet att glänsa.

Vilket lag blir årets överraskning?

Finns en del lag med potential att överraska, NC State och Oregon är två sådana. Men mitt val faller på Texas. Tom Herman är väldigt skicklig på att bygga lag, snabbt dessutom. Blir inte förvånad om Texas får ihop bitarna och spelar i Big 12s finalmatch  i början av december.

Kommer Tom Hermans intåg lyfta Texas?  (Photo by Chris Covatta/Getty Images)

Vilket lag blir årets flopp?

Det här med flopp är ju en definitionsfråga. Tror inte att USC går till slutspel eller vinner Pac-12, det får ses som en flopp i min värld. Hajpen motsvarar inte riktigt truppens styrka och förväntningarna blir svåra att motsvara. 

Två spelare som du är extra sugen på att se?

– Är överlag svag för Mississippi State och koskällorna i Starkville och därmed väldigt spänd på att se hur QB Nick Fitzgerald ser ut under sitt andra år som starter. Dak Prescott växte fram ur klonkandet, Fitzgerald kan vara näste man ut. Clemsons DE Clelin Ferrell var makalöst bra under slutspelet i fjol, förmodligen deras främste försvarare. Blir spännande att se hur han fortsätter utvecklas tillsammans med övriga stjärnor på den galet talangfulla defensiva linjen. 

Hur känns det att collegesäsongen drar igång?

Känns givetvis otroligt roligt. Just de första veckorna är speciella, när nya stjärnor växer fram och myllret av olika slutspelsscenarion sakta, sakta, börjar växa fram och trimmas nedåt. Att inte direkt hålla på något lag är också en skön fördel, det är mer njutning av spelet än lidande.

 

Nyheter

To Top