College

Quarterbackstalangen har blivit en touchdownsmaskin

När David Sills var 13 år sågs han som ett superlöfte på quarterback positionen. Då, 2010, fick han ett stipendieerbjudande från mäktiga USC och den unga åldern skapade debatt. Nu, sju år senare spelar David wide receiver för West Virginia och är den spelaren som tagit emot flest touchdown-passningar av alla i collegefotbollens högsta division. 

David Sills resa till stjärnorna har inte varit spikrak. Efter att han accepterat USC´s erbjudande som 13-åring var mediala intresset stort. Unge David hamnade i rampljuset och tycktes njuta av det. ”I felt like I was in a dream today, It was so amazing to see my highlights on TV. It was on in the restaurants and sports bars and everywhere. I saw myself a lot on TV today.”. Men så försvann dåvarande USC-coachen Lane Kiffin lämna skolan och efterträdaren visade inte den överenskommelsen något intresse. 2014 valde han istället att bryta sin acceptans till USC och istället acceptera ett erbjudande från West Virginia. 2015 spenderade han sin freshmansäsong i Morgantown som back up-QB.

För att få speltid började han prova på lite receiver, men det var som quarterback han såg sin framtid och då krävdes en flytt. En transfer till El Caminos junior college gjorde det möjligt att på nytt få visa upp sig. På en lägre nivå fick Sills starta och gjorde det bra, men inga skolor på högre nivå visade honom något intresse.

David Sills var på väg att ge upp när han fick ett samtal av sin gamle coach i West Virginia. Dana Holgorsen hade en klar åsikt om Sills framtid, “You have a home here at receiver because I think you’re an NFL receiver.”. På några sekunder bestämde sig  quarterbacken att låta sin QB-dröm dö och istället ge receivern David Sills en chans. Ett beslut som ser väldigt bra ut i dag.

Den nuvarande 21-åringen var med när West Virginia under lördagen slog ett rankat Texas Tech efter en ordentlig urladdning i den andra halvleken. Sills fångade 6 passningar för 89 yards och 3 touchdowns i matchen och har nu 12 mottagna touchdowns på sex spelade matcher. Ett galet facit för en spelare som är rätt ny på sin position.

Den 193 cm långe och 91 kilo tunge receivern har fått många blickar mot sig efter den fina inledningen av säsongen och kanske hade Dana Holgorsen rätt, att han är en framtida NFL-receiver. Produktionen kommer i alla fall locka NFL-scouter till Morgantown.

Nyheter

To Top