Analyser

Redaktionen tycker till: ”..är den tveklöst största stjärnan”

Redaktionen har fått vädra på nytt. Vem är ligans största stjärna? Är årets NFL jämnbra eller jämndålig? Hur är det egentligen ställt med QB-klassen från 2004? Vilka matcher får man inte missa denna vecka?

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel Croona: Hur skoningslös den här sporten är mot sina utövare. Dom jobbar stenhårt hela livet för att nå till NFL är när dom väl kommer dit så tar det slut när det knappt hunnit börja, eller precis när dom ska få ordentligt betalt. På varje Joe Thomas – som nyss spelade sin 10 000:e raka snap – går det hundratals spelare som bara hinner göra någon enstaka match innan karriären är över.

Mattias OlssonAtt vi är mitt uppe i en väldigt jämn säsong. Det är få lag som verkligen imponerat. Egentligen är det kanske bara Chiefs, alla andra har visat på tydliga svagheter som balanserar ut deras styrkor.

Magnus Ornhammar: Att det finns en risk för att Watt aldrig kommer återkomma till fornstor form. Att man ser tillbaka på de två tre säsongerna fram till 2015 då han var en dominerande kraft sällan skådad. Men jag hoppas jag har fel. Även Beckhams skada skadar varumärket NFL, men i det fallet tror jag han har större chans att återvända bättre än förut. 

Per Fogelin: Alla brutala skador. Giants blev av med fyra mottagare och Texans förlorade både Watt och Mercilus. Tungt.

Richard Olsson: Att Rodgers är fantastisk. Packers är verkligen inget bra lag men genom Rodgers arm och alla galna spel som går deras väg är de alltid tuffa att möta.

Magnus Adolfsson: Att Browns är på väg utför på nytt, det känns som att denna säsong är körd och allt positiv som byggdes under off season nu ska börja brytas ned. Rodgers sista drive mot Dallas var häftig att bevittna, galen spelare. 

”Ont, det gör ont, det gör ont.. ” Det är något som NFL-spelarna får känna på.  (Photo by Steven Ryan/Getty Images)

 

Två storstjärnor, Odell Beckham och JJ Watt, ådrog sig allvarliga skador och missar resten av säsongen, vem är NFL’s största stjärna?

Daniel Croona: Tom Brady. Bäst genom alla tider. Vunnit flest titlar. Gift med en supermodell. Jag tycker att han är den tveklöst största stjärnan.

Mattias Olsson: De här två var ju i den absoluta toppen. Annars är det uppenbara svaret Aaron Rodgers och Tom Brady. Ungtupparna har inte närmat sig särskilt mycket hittills i år.

Magnus Ornhammar: Tom Brady är nog den mest kända och största, även utanför ligan. 

Per Fogelin: Ja, OBJ är visserligen däruppe o nosar. Mycket rockstjärna i den grabben. Annars är det väl svårt att blunda för de stora QB-namnen som Brady o Rodgers

Richard Olsson: Tom Brady känns given, är det största namnet i sporten. Watt lånade tronen lite med sin fantastiska insats i Houston.

Magnus Adolfsson: Min första tanke är Aaron Rodgers, min andra är Tom Brady, den tredje…Nej, det är en bit till nästa.

R-E-L-A-X Tom, du är fortfarande störst” (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

 

Den fantastiska QB-klassen från 2004,Manning,Rivers och Big Ben, har haft det rätt tungt hittills, vem av de tre är slut och vem hittar tillbaks?

Daniel CroonaJag tror att Big Ben är väldigt slut, jag tror inte att hans kropp pallar mycket mer. Mannings fegspel leder nog till att han rent fysiskt har störst chans att klara sig kvar längst av de tre, men jag tror att samtliga tre kommer att utsättas för en rejäl konkurrens-situation nästa säsong om dom fortsätter spela då.

Mattias Olsson: Manning var slut redan i fjol. Rivers och Big Ben kan nog kämpa sig igenom och göra en hyfsad säsong i år, men Rivers kommer få det svettigt med den linjen.

Magnus Ornhammar: Big Ben har flörtat med pensionering under flera off seasons nu. Även om det mest är snack för att skapa buzz är det ofta ingen rök utan eld. Med tanke på hans inledning i år är han den av de tre som är mest trolig att lägga ner. Rivers hittar tillbaka.

Per FogelinJag tror mycket väl att Big Ben kan vakna till liv när det blir dags för slutspel.(under förutsättning att Steelers är med förstås)
De andra två kanske skulle må bra av ett luftombyte.

Richard Olsson: Rivers har nog störst chans att hitta tillbaka, även om hans toppform fortfarande innehåller en hel del interceptions. Manning kommer fortsätta dyka, men har en helt omöjlig situation också.

Magnus Adolfsson: Big Ben har ju alla förutsättningar med en bra offensiv linje och tretusen vapen, där är det på sin plats med oro tycker jag. Samtidigt är han nog den som har störst chans att komma tillbaks. Eli ser mest slut ut och Rivers är fortsatt ojämn. 

You and me, buddy. Eli´s done” (Photo by Joe Sargent/Getty Images)

 

Fem veckor in och 27 lag har vunnit två matcher eller fler, är årets NFL jämnbra eller jämndålig?

Daniel Croona: Jag är ju en sån som alltid ser glaset som jämnbra. Tycker det finns många bra lag även om Chiefs och Packers är de enda lagen som sett riktigt bra ut hittills. Det känns långtifrån säkert att något av de två lagen spelar i Super Bowl i februari.

Mattias Olsson: Man vill ju inte vara en ”glaset är halvfullt”-kille egentligen. Det är en kombination så klart men det lutar nog åt att många varit ojämna åt det negativa hållet. Sedan får vi nog vänja oss vid ett annat typ av QB-spel, med lite mer vilda västern, än senaste årtiondets kirurger.

Magnus Ornhammar: Den är ju lite roligare, främst på AFC där förhandstipsen om att Patriots spelar i en egen liga har varit fel. Jag tror inte man kan dra de slutsatserna riktigt. I perioder finns det dynastier, nu tror jag Patriots är på väg ur sin, och det är inte bara baserat på att de börjat 3-2. Utan överlägsna lag blir ligan jämnare, men det måste inte betyda att alla är sämre, de är bara mer jämna. För den som vill ha spänning kvar i många divisioner i vecka 17 är det en perfekt säsong hittills. 

Per Fogelin: Tycker ligan tar sig för varje vecka som går. Känner dock att de är tunt på riktigt bra lag. Lag som man aldrig vill möta. Är väl bara Chiefs som är på den nivån just nu.

Richard Olsson: Jämndålig. Det är bara Chiefs och Eagles som varit konstant bra, de andra lagen som det går bra för har haft minst en skräpmatch.

Magnus Adolfsson: Tycker det är få lag som verkligen imponerat och de som gjort de känns ändå lite opålitliga. Tror alltså den är jämndålig med potential att bli galet spännande och underhållande..

Är Chiefs det enda riktigt bra laget? Dessa fans svarar ja på den frågan. (Photo by Tim Warner/Getty Images)

 

Vad ser du fram emot till veckans omgång?

Daniel Croona: Den har nog redan spelats när detta publiceras men ser verkligen fram emot Panthers – Eagles. Jaguars – Rams har ju seglat upp som en match som blivit oväntat intressant också. Ser även fram emot att helt avslappnat kunna njuta av matchdagen utan att behöva våndas över mitt Bills obefintliga anfallsspel.

Mattias OlssonTorsdagsmatchen, Eagles hos Panthers, är kul. Hade varit roligt att se Kizer mot Watson, men vi får väl se om den förstnämnda får starta för Browns mot Texans. Annars är väl Steelers borta hos Chiefs veckans fajt. Pittsburgh måste ju sopa upp sin självrespekt från golvet och leverera en bättre insats.

Magnus Ornhammar: Vikings Packers i Minnesota blir intressant. Är det Packers år i år understryker de det genom att slå laget som många inför säsongen beskrev som främsta utmanare till divisionstiteln. Steelers i Kansas City med två anfall som är bland de bästa i NFL, men bara Chiefs har spelat efter den devisen hittils. Kan Steelers studsa tillbaka efter en pinsam förlust hemma mot Jaguars senast eller kan Chiefs cementera sin plats som bäst i AFC, och hela ligan.

Per Fogelin: Steelers mot Chiefs känns som omgångens pärla. Pittsburghs försvar har varit bra, och kanske kan de besegra Chiefs om även offensiven klickar. Potentialen finns där……någonstans

Richard Olsson: Det är alltid kul med derbyn, så slaget om sistaplatsen i AFC West mellan Chargers och Raiders ska bli kul. Dels att se Derek Carr tillbaka från sin skada, dels att se Chargers rookie WR Mike Williams debutera.

Magnus Adolfsson: Chiefs mot Steelers är veckans match. Det är precis en sådan match där bägge lagens säsonger kan komma att vända. Steelers behöver en bra insats medan Chiefs gärna smider medan vinstjärnet är varmt. För AFC North vore det kul om Chiefs vann denna… 

 ”Gonna kick your a$$” Chiefs har inte glömt slutspelsmatchen i januari, NFL´s just nu bästa lag jagar revansch i, vad redaktionen tycker är, veckans match. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Nyheter

To Top