Mississippi State v LSU
College

Leach-effekten

Hur länge har SEC funnit? Bra länge. Ändå krävdes det endast en match, borta mot regerande mästarna LSU, innan Air Raid-geniet Mike Leach´s anfall slog rekord i konferensen. 

Det pratades omgående efter att Mississippi State anställde Mike Leach vad han skulle kunna göra i talangfyllda South East Conference. Air Raid hade fungerat bra i Big 12 och Pac-12, men nu är motståndet det allra bästa. Ska vi bedöma möjligheterna utifrån första matchen så får vi tro att det kommer gå bra.

För Mississippi States quarterback K.J Costello satte nytt passningsyards-rekord för en enskild match med makalösa 623 yard på 60 passningsförsök. Detta mot LSU som på senare år kallats DBU tack vare takten man producerat secondary-stjärnor. Men ett svagt försvar lyckades inte alls stoppa Costello när han spred bollar till Osirus Mitchell (183 yards) Kylin Hill (154) och Javonta Payton (122).

Matchen var, som passyardsen antyder, en poängrik tillställning. Mississippi State skrällde i Baton Rouge och vann med 44-34. Det som får anses häftigt i det hela är att Mike Leach är ny på jobbet, liksom Costello som är så kallad graduate transfer från Stanford. Duon har inte haft normala förutsättningar att spela in det nya anfallet och ändå spinner det på många cylindrar redan. Just enkelheten i Leachs air raid-variant har varit omtalad och detta får ses som ett stort bevis på det.

 

Det tidigare rekordet har stått sedan 1993 då Georgias Eric Zeier passade för 544 yards mor Southern Miss.

 

Leach-effekten

Nyheter

To Top