College

Lannings stora dag

Tredjerankade Oklahoma Sooners föll överraskande hemma mot orankade Iowa State i Big 12 möter under lördagskvällen. Matchen i sig var  en sensation, och det får även sägas om Iowa States Joel Lannings insats.

Iowa State har endast besegrat Oklahoma vid sex tillfällen i historien, på 81 försök. Innan dagens överraskande 38-31 seger var Cyclones senaste viktoria från 1990.

En spelare som fick en stor roll i denna seger var Joel Lanning. Den tidigare quarterbacken har numer sadlat om till linebacker och han fick använda sig av både gamla och nya kunskaper i mötet med Sooners. Linebackern Lanning noterades för 8 tacklingar, 1 sack och den fumble han plockade upp var matchens enda turnover. I anfallet sprang quarterbacken Lanning med bollen 9 gånger för 35 yards och stod för tre passningar där två fångades för sammanlagt 25 yards. Dessutom bidrog han en del i special teams. Att en och samma spelare spelar både linebacker och ett betydande antal snaps som quarterback hör inte till vanligheten på denna nivå.

Joel Lanning tillhör den ovanliga skaran av spelare som stannar kvar på en skola och finner nya roller efter att speltiden blivit mindre än önskat, det gör att hans framgångar känns extra roliga. Iowa States coach,Matt Campbell, hade mycket beröm för sin mångsidiga spelare efter matchen. ”It’s absolutely incredible,… I do mean this — I think he’s one of the absolute best stories in college football, and hopefully people start to find out today after what happened.”. Nu vet i alla fall vi vad Joel Lanning kan bidra med.

För Oklahoma var förlusten både oväntad och onödig, speciellt då det var inom konferensen. Nu har man lagt sitt ägg för denna säsong och har inte råd med några förluster nu när spelschemat börjar tuffa till sig.

Nyheter

To Top