Analyser

Redaktionen tycker till: ”Ska Chiefs plocka ner Watson?”

Redaktionen har fått tycka till igen. Är man imponerad av Deshaun Watson? Chargers och Giants möts, vem är den största besvikelsen? Är Buffalo Bills ett lag som kommer hänga med i toppen?

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel Croona: Att en av vår tids bästa defensiva coacher – Bill Belichick – fortfarande inte fått ordning på Patriots försvar. Det ser riktigt dåligt ut trots många bra spelare. Visst har dom väntade problem med sin pass rush men det ska väl en coach av Belichicks kaliber kunna övervinna? Tar också med mig att en del lag inte tillåts ha några framgångar, Vikings skador på Bradford och Cook spolierar troligtvis säsongen efter en lovande öppning.

Magnus Ornhammar: Ligan är bra mycket jämnare än på flera år, just nu finns det ingen supertydlig favorit till att vinna varken AFC eller NFC. Bara ett lag på 4-0, Chiefs, och det är inte som att de haft blow out wins, även de kommer förlora. Däremot fyra lag i 0-4-skamvrån, Chargers, 49ers, Giants och Browns. Remarkabelt dåligt. 

Richard Olsson: Tråkigt nog en del skador på flera viktiga spelare, kanske framförallt på Dalvin Cook, RB i Vikings, och Derek Carr, QB i Raiders. Den senare lär inte missa mycket tid, men i en tight division är varenda match avgörande.

Magnus Adolfsson: Ja du, att Joe Flacco inte är elite? Nej tog med mig att lag om Texans och Steelers spände sina muskler mot divisionsutmanare och visade att man är ett nummer för stora. 

”Upp med hakorna, alla kan inte vara elite”. (Photo by Justin K. Aller/Getty Images)

 

Två tippade topplag som ännu är utan seger möts denna vecka, vem av Chargers och Giants är den största besvikelsen?

Daniel Croona: Giants känns som största bevsikelsen för att dom haft kända svagheter i ett par års tid och ändå inte kunnat åtgärda det. Där finns dessutom den offensiva fixstjärnan Beckham som på ensam hand ska kunna vinna matcher åt ett lag som har ett starkt försvar.

Magnus Ornhammar: Ganska jämnt skägg. Chargers har en bättre front seven medan Giants har det bättre ställt på secondary. Chargers är bättre på running backs, Giants har mer spets på WR-sidan. Båda QB:s är veteraner men hög potential men väldigt låg lägstanivå. Baserat på förväntningar före säsongen säger jag ändå Giants, även om jag tycker Chargers underpresterande är det mest i ögonfallande.

Richard OlssonGiants. Hade högre förväntningar på dem än på Chargers helt enkelt. Katastrof att båda är utan vinst.

Magnus Adolfsson: Det är jämt skägg mellan dessa två. Tycker Chargers känns som det bättre laget medan Giants har strukturella problem. Eli och den offensiva linjen är inte riktigt kompatibla. Lite extra krydda är hur de två quartebacksen hamnade i respektive lag och att förloraren här har bäst utgångsläge att välja ersättaren i kommande draft. 

”Se Eli, ni är en större besvikelse!” (Photo by Jeff Gross/Getty Images)

 

Hur imponerad är du av Texans rookie-QB Deshaun Watson?

Daniel Croona: Jag har inte riktigt kunnat analysera honom ännu, den första spontana reaktionen var att hans gänglighet gör att han känns lite ostabil. Siffrorna pratar dock sitt tydliga språk, de två senaste veckorna har varit oerhört bra från Watsons sida. Jag får sätta mig och kolla in honom ordentligt i veckan.

Magnus Ornhammar: Har egentligen sett för lite av honom, men han kan nog gå långt om han bara har psyket till det. Spelet har han och han verkar ha noll nerver så det ordnar sig nog.

Richard Olsson: Hade höga förväntningar inför säsongen, överraskades över att han inte vann jobbet under försäsongen. Fortfarande en del att jobba på, men är så galet kylig. En vinnare.

Magnus Adolfsson: Väldigt. Efter att ha följt honom på college var jag fäst vid honom och den förmågan att spela som bäst när strålkastarna lyser som starkast, att han klarat av att ta det spelet till denna nivå så snabbt är grymt häftigt. Blir kul att se hur han reagerar när det blir ”normalt”. 

”Rick, Rick, hade jag fått spela från början hade vi varit 4-0”  (Photo by Bob Levey/Getty Images)

 

Buffalo Bills har imponerat hittills, är dem på ”riktigt”?

Daniel Croona: Lagets huvudtränare Sean McDermott är en erkänt skicklig defensiv coach, och det är Bills defensiv som vunnit matcherna hittills. Det är uppenbart fokus på lagbygge och mindre fokus på individuella spelare eller stjärnor, men truppen är tunn och har hittills haft tur med skador. Jag har mycket svårt att se att det här håller i längden denna säsongen, men det är en väldigt bra grund inför kommande draft och säsong.

Magnus OrnhammarBristen av ett mångfacetterat anfall borde ta ut sin rätt, men försvaret är vida imponerande och de är bra på att utnyttja motståndarnas svagheter. Om de undviker skador har de chans. Speciellt i år när just nu alla andra lag i divisionen kämpar, eller åtminstone de två som gavs bäst slutspelschanser – Patriots och Dolphins.

Richard Olsson: Har fortfarande svårt att ta dem på allvar, vilket till stor del hänger på mitt förtroende för deras QB Tyrod Taylor. Tror de kan vinna en del jämna matcher, men inget lag som på allvar kommer utmana i något slutspel.

Magnus Adolfsson: Ett kul utropstecken såhär långt. Men nu börjar säsongen gå in i skedet där bredd och möjligheten till variation blir viktigare, kan McDermott se till att man hänger med då? Känns tveksamt. 

Woop, Woop. Bills passar på att jubla medans de kan. (Photo by Scott Cunningham/Getty Images)

Vad ser du fram emot i vecka fem?

Daniel Croona: Sunday Night Football mellan Texans och Chiefs. Ska Chiefs rutinerade försvar kunna plocka ner rookien Watson på jorden? Dallas åker ju till Green Bay för en oerhört viktig match också, den kommer jag följa med stort intresse.

Magnus Ornhammar: Toilet Bowl mellan Giants och Chargers blir intressant, eller kanske inte eftersom deras säsonger redan är över. Men ändå. Möten mellan Packers och Cowboys har en egen sektion hightlights på nätet och lär bli sevärd igen. Slutligen kan Seahawks mot Rams vara en viktig match tidigt. Skulle Rams vinna bevisar de att de är på allvar genom att slå divisionens favorit och ett W här kan väga guld senare i säsongen.

Richard Olsson: Texans mot Chiefs ser ut att bli en riktig kalasmatch. Watson mot Marcus Peters och Chiefs anfall mot Texans defensiva front. Riktigt kul!

Magnus Adolfsson: Rams mot Seahawks blir spännande att följa, 4-1 och 2-3 skiljer sig väldigt mot att bägge är 3-2. Vinner Rams denna match så är vägen mot divisionsseger vidöppen med Seahawks tre matcher efter, vinner däremot Seahawks så är allt som vanligt. Tror allt är som vanligt och Seahawks gör det som krävs. Sen blir Raiders – Ravens hemsk att följa, blir det jag eller Richard som sörjer för tredje veckan i följd?

”Yoo hoo, Deshaun, jag är fri”(Photo by Jamie Squire/Getty Images)

Nyheter

To Top