College

Hårt arbete tar Hill mot toppen

Att hårt arbete lönar sig är både en klyscha och en sanning. En som fått känna på sanningen är Mississippi States Kylin Hill. Andraårsspelaren förstod att han behövde ändra på något och förändringarna han gjort har verkligen givit resultat. 

När Mississippi State (SEC) besegrade Kansas State (Big 12) med 31-10 på bortaplan i Manhattan var det running backen Kylin Hill som var den store segerorganisatören. Hill tog anfallet på sin rygg och sprang med både boll och ansvar tills segern var i hamn.

 

På 17 försök sprang Hill för 211 yards och stod för två touchdowns efter marken. Dessutom tog han emot en touchdown passning för 16 yards. Han såg ut som en framtida stjärna. Stark och snabb, med fin blick och kvicka fötter. Det var också det han bad om när han gick till sin nye positionscoach Charles Huff efter sin freshman-säsong. Hur ska jag få spela mer? Hur blir jag en stjärna?

Hill som kände sig låst bakom stjärnan Aeris Williams (Williams sprang för 1000+ yards förra året) och ville ge sig själv förutsättningarna att få spela. Huff hade skämtsamt bett honom ta av sig ryggsäcken med extra vikt. Hill som vägde runt 100 kilo under sin första säsong behövde bli lättare för att bli kvickare i fötterna och därmed passa in i nye tränaren Joe Moorheads system. Ett system som kräver mer versatila spelare. När säsongen drog igång hade hård och målmedveten träning givit resultat, Hill är nere på 95 välmodulerade kilon och ser ut som en ny spelare.

Förutom vikten är det frasen ”Everything matters” som tagit running backen till toppen av depth charten och in på alla scouters rankings. Charles Huff påpekade att alla detaljer är viktiga, vad han äter, hur han tränar, hur han sköter skolan, att lägga sig i tid och att ha en positiv attityd i allt han gör. Hill själv säger att skillnaden i förhållningssätt har gjort att han tagit steget från en tonåring till en vuxen man under det senaste halvåret.

“I don’t go out much. I don’t do nothing. I just sit in the house,” Hill said. “If I’m not watching TV, I’m in my playbook. That’s it.” – Kylin Hill

Kan Kylin Hill fortsätta på den inslagna vägen går både han och Mississippi State en ljus framtid till mötes. Han har seglat upp till en av de mest intressanta unga running backsen på college.

Nyheter

To Top