Analyser

Vilka tar den långa vägen?

Snart är det dags för lagen i NFL att banta sina trupper så de innehåller 53 spelare. En omtumlande process för många som befinner sig på den så kallade bubblan. Den grupp av spelare som har minst chans att ta en plats i truppen är de som tillhör gruppen odraftade free agents, spelare som inget lag velat lägga ett draftval på. Här kollar vi på några namn som ser ut att ha utnyttjat sommaren till att kriga till sig en plats i en NFL-trupp, spelare som ser ut att ta sig den långa vägen.

Skai Moore – LB – Indianapolis Colts

Linebackern har dragit till sig lovord under hela sommaren och har en fin chans att kliva från odraftad till startande i ett ihåligt Colts-försvar. Tänkte startern Anthony Walker dras med ljumskproblem och Moore har visat att han är en kapabel ersättare. Den allsidige Moore har visat upp en fart och rörlighet som behövs när man möter quarterbacks som Deshaun Watson och Marcus Mariota. 

Chris Warren – RB – Oakland Raiders

En tung running back som tagit Oakland med storm. Har den fysiska spelstilen som får fansen att älska honom och motståndarna att frukta honom. Varit väldigt produktiv under försäsongen och visat att han kan hantera större arbetsbörda än han fick på college hos Texas. Snittat 15 försök, 5,3 yards per försök och över 80 yards per match under Raiders första tre träningsmatcher. Vissa har börjat viska om att Warren är Raiders framtida starter på positionen.

Tegray Scales – LB – Los Angeles Rams

En produktiv spelare på college som många trodde skulle draftas. Hamnat i en bra situation hos Rams där avsaknaden av kvalitet på linebacker ger Scales en god chans att inte bara ta en plats i truppen, utan få spela en hel del. Rörlig herre som bidrar i special teams också. 

Janarion Grant – WR – Baltimore Ravens

Grant har fått förtroendet som returman under delar av träningsmatcherna, en position som Ravens haft svårt att fylla under senare år. Grant har stundtals visat att det finns något för Ravens att gå vidare med här och även efter misstag har han fått fortsätta prova, ett tecken på att Ravens gillar vad han erbjuder och verkligen vill ge honom chansen att utvecklas. Grant gör upp om jobbet med en UDFA från förra säsongen, Tim White.

Janarion Grant var en väldigt produktiv returner på college. 

 

Phillip Lindsey – RB – Denver Broncos 

Han må vara en tvärhand hög och ha fjädervikt, men Lindsay har imponerat väldigt under sommaren och ingen tror att Denver presenterar en 53-manna trupp där Phillip Lindsays namn inte står med. Han har med sina snabba ben, fina blick, och kvicka tanke visat kvalitet både som returman och som en del i anfallet. En sån där armékniv som ser till att bidra på många olika sätt.

Brendan Mahon – OG – Carolina Panthers

Har gått från odraftad till att ta snaps med första uppställningen. En orsak till det är skador på Panthers offensiva linje, en större orsak är att Mahon visat att han klarar av denna nivå. Har fått spela en hel del och Panthers coacher har pratat om att Mahon utvecklats över förväntan. 

 

Nyheter

To Top