Fantasy

Inför fantasy-draften: Fynd och skräp

En av de roligaste med grejerna med fantasy football är att man alltid hittar spelare som man tycker känns under- eller överskattade. Experternas ranking är verkligen inget facit, och de listor över ADP (Average draft position) som visar när spelare oftast draftas är starkt påverkade av experternas utlåtanden.

En bra strategi är att hitta fynd och försöka plocka dom strax innan deras ADP. Där kan man maximera sitt värde. Skräpet kan du flytta ner på rankingen, men ändå sätta en nivå där du kan uppleva att du får ett bra värde.

För att kunna jämföra ADP med din ranking så kan du se på den sammanställning som finns hos Fantasy Pros t.ex. Sen är det bara att hoppas att deltagarna i din draft beter sig som förväntat.

Det här är våra fynd och vårt skräp i årets fantasy-draft.

Skräpet

Derrick Henry, RB, Titans, ADP #40

Henry draftas tidigt i runda 3 i 12-lagsligor just nu. Det är nästan två rundor tidigare än vad som är rimligt. Henry kommer få bära mycket boll på första och andra down, han kommer också göra en del touchdowns, men hans fantasy-värde i PPR skadas rejält av nyanlände Dion Lewis som kommer få springa en del samt ta emot en hel del passningar. Vänta gärna till femte rundan.

Kerryon Johnson, RB, Lions, ADP #70

Rookien Johnson har flashat ett par gånger under försäsongen. Det brukar alltid vara någon rookie som slår igenom under sin rookie-säsong men det är svårt att se att Johnson är den spelaren. Konkurrensen är ganska tuff i Lions backfield och veteranen LeGarrette Blount kan mycket väl ta carries från Johnson under hela säsongen. Vi har inte ens med honom på vår topp 30 lista som täcker de sju första rundorna.

Rashaad Penny, RB, Seahawks, ADP #66

Pennys situation liknar Johnson. Chris Carson kommer utan tvekan att inleda säsongen som nummer ett i Seattle, och det är mycket möjligt att Penny kommer vara nummer två hela säsongen så länge Carson lyckas hålla sig skadefri. Penny kan möjligen vara värd ett val i åttonde rundan eller senare.

Julian Edelman, WR, Patriots, ADP #73

Edelman är en speciell spelare, men i år är förutsättningarna lite speciella. Förra säsongen spolierades av en knäskada och denna säsongen inleds med en 4-matchers avstängning. Även om Edelman sett OK ut under försäsongen är det långt ifrån säkert att han kommer att leverea tillräckligt under vecka 5-16 för att ett val tidigt i sjätte rundan ska vara rimligt. Vänta till slutet av åttonde rundan och slå till där om Edelman mot förmodan finns kvar.

Will Fuller, WR, Texans, ADP #75

Några bra matcher tillsammans med Deshaun Watson förra säsongen har stärkt Fullers aktie rejält. För mycket tycker vi, det finns alldeles för mycket osäkerhet. Det enda man kan vara säker på är att DeAndre Hopkins kommer få riktigt många passningar. Hur mycket blir över till Fuller? Avvakta till runda 9-10.

Jimmy Graham, TE, Packers, ADP #55

Att Jimmy Graham går i mitten av fjärde rundan som TE #4 är vansinnigt. Jimmy var fantastisk för några år sedan och han kommer nu att få passningar av Aaron Rodgers. Det är dock svårt att förbise att Graham är 31 år gammal och kommer från två mindre bra säsonger i Seattle där han haft förmånen med att spela med ännu en elit-quarterback i Russell Wilson.

Fynden

Frank Gore, RB, Dolphins, ADP #220

Att Gore inte ens draftas i de flesta ligor är oacceptabelt. Kenyan Drake är relativt oprövad och Gore har årtionden av hög produktion bakom sig. Han ska definitivt plockas i slutet!

Darren Sproles, RB, Eagles, ADP #251

Se ovan. Sproles tar dessutom emot fler passningar än Gore.

Javoriuos Allen, RB, Ravens, ADP #206

”Buck” Allen är RB2 i alltid springglada Ravens. Alex Collins är etta efter en fin säsong men det finns en mängd scenarion där Allen får rejält med carries. Väl värd ett val i runda 13.

Cooper Kupp, WR, Rams, ADP #89

Att Jared Goffs lilla snuttefilt i mitten av banan inte draftas tidigare måste vi dra fördel av. Här blir det massor med gratispoäng via receptions. Drafta Kupp i runda sex.

Robby Anderson, WR, Jets, ADP #96

Den här ligisten får spela och gjorde det riktigt bra förra säsongen. Han kommer vara WR1 i Jets som faktiskt ser riktigt spännande ut på QB-positionen. Robby är värd ett val redan i runda sex.

Jared Cook, TE, Raiders, ADP #182

Många kommer hamna där, med de 6-7 bästa tight endsen redan valda och bara en gäng osäkra kort kvar. Då är det bättre att ta det coolt och hitta värde på andra håll. Cook som draftas i 15:e rundan eller inte alls av många kan plockas upp i runda 12-13 för bra värde. Cook kommer att ge en låg men stabil produktion varje vecka.

Charles Clay, RE, Bills, ADP #177

Clay är som Cook men med aningen bättre uppsida. Osäker QB-situation i Bills men om Josh Allen visar sig vara the real deal så kan vi se Clay producera betydligt bättre än många tight ends som valts innan honom. Värd ett val i runda 12.

Kirk Cousins, QB, Vikings, ADP #95

Vikings gick all in på Cousins men fantasy-spelarna verkar inte lika övertygade. Cousins har en grym fyrling av skills-spelare i Cook, Rudolph, Thielen och Diggs och borde verkligen kunna prestera bättre än sin ADP. Plocka honom i runda sju så kan du räkna med en stabil produktion varje vecka.

Andy Dalton, QB, Bengals, ADP #197

Allas favorithatobjekt blir för det mesta inte ens vald i en 12-lagsliga. Undertecknad tror på en stark offensiv från Bengals i år och Dalton kan absolut vara värd att plocka ut som din andra QB i 13:e rundan om du tagit ett lite osäkert kort tidigare i draften. Du vet väl att NFL-slutspelet inte ingår i fantasy football?

Case Keenum, QB, Broncos, ADP #200

Keenum presterade som QB14 förra året men draftas om QB27 i år. Visserligen hans nya lagkamrater i Broncos svagare men det här är en lott i slutrundorna som kan ge bra avkastning med tanke på att Broncos faktiskt har flera intressanta skills-spelare i år. Resonera likadant med Keenum som med Dalton.

Litar du inte på oss kan vi även bjuda på några tips från en av auktoriteterna på området, Matthew Berry.

Inför fantasy-draften: Fynd och skräp

Nyheter

To Top