College

Collegefotbollen är tillbaka

Vi är inne i vecka nummer ett med riktig fotboll där en vinst faktiskt betyder mer än svar på frågor och ett bättre självförtroende. Preseason i all är men nu äntligen kickar collegefotbollen igång.

Vi fick redan i helgen ett litet smakprov med ett par matcher i vad som kallas vecka noll. Hawaii skrällvann på fastlandet mot Colorado State och Wyoming visade att man är mer än bara en QB med en stark arm. Mountain West i all ära men det är nu på torsdag det drar igång med fullt blås och redan vecka 1 blir vi bortskämda med en rad spännande matcher.

Nedan har ni ett plock av lite godbitar som vi har så nära framför oss att vi nästan kan ta på dem. Vill du veta mer om det mest aktuella och de hetaste matcherna har vi precis spelat in ett nytt avsnitt av vår nya podcast Veckans College som du kan hitta här eller in din podcastspelare.

 

Matcherna nedan är svensk tid och vad som är fredag här är till exempel torsdag i USA.

 

Fredag 31 augusti

02:00, Lafayette, IN

Northwestern

Purdue

Två lag i BigTen som kommer från varsin riktigt fin säsong som överraskade många. Kan de bygga vidare på vad man bjöd på 2017 eller blir det ett steg tillbaka?

Spelarfokus: QB Clayton Thorson (Northwestern)

 

Lördag 1 september

03:00, Stanford, CA

San Diego State

13. Stanford

SD State besegrade Stanford hemma förra året och är nu sugna på att på nytt stå i vägen för att Stanford ska vinna Pac12.

Spelarfokus: RB Bryce Love (Stanford)

 

03:30, Denver, CO

Colorado

Colorado State

Ett hett rivalmöte i Denver redan vecka 1. CSU’s andra match för säsongen efter en oväntad förlust mot Hawaii förra helgen. Kan man studsa tillbaka mot ett Colorado med ett par fina säsonger bakom sig.

Spelarfokus: QB Steven Montez (Colorado)

 

18:00, Norman, OK

Florida Atlantic

7. Oklahoma

Lane Kiffin’s FAU tog hela NCAA med storm förra året och siktar på att följa upp det med ytterligare en fin säsong. Oklahoma stor favorit i Big12 och hoppas på att åter hitta till slutspelet, men hur ser det ut utan Baker Mayfield?

Spelarfokus: RB Devin Singletary (FAU)

 

18:00, Houston, TX

Ole Miss

Texas Tech

Två offensivt starka lag med sviktande defensive. Ole Miss hårt drabbade av sanktioner har en fortsatt starkt offensiv medan Texas Tech har tappat mycket i offensiven men ser starkare ut i försvaret.

Spelarfokus: WR A.J. Brown (Ole Miss)

 

21:30, Atlanta, GA

6. Washington

9. Auburn

Tungviktsmöte mellan två toppskolor i SEC och Pac12. Pac12 favoriten Washington som har laddat med talanf på båda sidorna spelar för hela Pac12 här och Auburn behöver såklart vinna för att utmana i tuffa SEC West.

Spelarfokus: S Taylor Rapp

 

21:30, Charlotte, NC

Tennessee

17. West Virginia

Kan det bli värre än förra året för Tennessee eller är det fritt fall även i år? West Virginia med en starkt offensiv och spännande nyckelspelare måste kunna ta nästa steg. Kan offensiven bära ett svagt försvar?

Spelarfokus: QB Will Grier (West Virginia)

 

Söndag 2 september

01:30, Notre Dame, IN

14. Michigan

12. Notre Dame

Två väldigt anrika program som båda har chansen att ta sig till slutspel i år. Michigan har ett stjärnspäckat försvar och offensivt ser det bättre ut en på länge. Notre Dame har mer frågetecken kring både offensiven och defensiven men med ett par riktigt spännande nyckelspelare.

Spelarfokus: DE Rashan Gary (Michigan)

 

Måndag 3 september

01:30, Dallas, TX

8. Miami (FL)

25. LSU

The U tillbaka på riktigt och ska man fortsätta att klättra på hajpen så gäller det att vinna mot stora LSU från SEC. LSU nådde inte upp förra året och har många hål att fylla, framförallt i offensiven. Hur stort steg bakåt blir det för LSU?

Spelarfokus: CD Greedy Williams (LSU)

 

Tisdag 4 september

02:00, Tallahassee, FL

20. Virginia Tech

19. Florida State

VT är på väg att hitta tillbaka till att vara ett topplag i nationen efter ett par tyngre år. Man har tappat många namn i försvaret och frågan är om man kan ta nästa kliv. Florida State kommer från sitt sämsta år på bra länge men med ny coach kan vi vänta oss ett snabbare offensiv som kan ställa till det för alla lag.

Spelarfokus: RB Cam Akers

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

To Top