Pittsburgh Steelers v New York Giants
Analyser

Redaktionen tycker till – Vecka 2

Vad tar du med dig från vecka ett?

Svante: Jag tycker att det såg förvånansvärt bra ut vecka ett med mindre slarv än vad jag. på förhand trodde. Lagen verkar ha förberett sig bra trots uteblivna försäsongsmatcher. Utöver det. tar jag med mig en ordentlig revanschlust. Mitt kära 49ers åkte på en tung smäll i vecka ett så jag är riktigt sugen på att se dem fullkomligt köra över New York Jets här i vecka 2.

Magnus: Att både Ravens och Chiefs blir svåra att slå i år, tycker dom två lagen stod ut. Annars mest att det är otroligt kul att vi är igång. Ja just ja, att Falcons Alex Mack på ett energifyllt sätt hälsade på den tomma arenan när han sprang ut ur tunneln. Skönt sätt att ta sig an läget.

Daniel: Skrällarna. Jaguars, Cardinals och Washington överraskade rejält. Denna veckan får vi veta om dom faktiskt var bra eller om deras motståndare (Colts, 49ers och Eagles) är dåliga.

Mattias: Det var förbannat kul! Sen såg det mesta ut ungefär som jag hade tänkt mig. Men jag är förvånad att Eagles såg så bleka ut, även med skadorna. Wentz och coacherna måste hantera den situationen mycket bättre. Sen var det ju otroligt kul att se att Seattles tränare hängt på Twitter och sett ”Let Russ Cook”-rörelsen. Man kom ut mot Falcons och var aggressiva med passningsspelet från start. Och ja, Wilson levererade.

Richard: Jag tror man ska vara försiktig att dra stora växlar efter vecka ett, men jag tyckte det var intressant att både Ravens och Chiefs visade upp nya rynkor i anfallet. Ravens vann utan att behöva springa sönder Browns och Chiefs vann med springspel och 5-yardspassningar.

Lasse: Ser alltid mer slarv och missar första veckan på säsongen. Men jag blev väldigt överraskad över att det, med ett par undantag, såg så bra ut som det gjorde med tanke på att försäsongen i stort inte existerat.

Per: Besvikelserna. Hade större tankar om Eagles och Colts än vad de visade upp. Får de var det egentligen står idag. Tillfälligt snedsteg i arbetet, eller är de inte bättre?

 

Hur upplevde du att det inte var någon, eller lite, publik på matcherna? 

Svante: Ärligt talat så tänkte jag inte så jättemycket på det. Det artificiella publikljudet fungerade väl rätt bra ur den aspekten. Jag har dock sett på twitter vissa ögonblick då de klickat igång jubel vid fel tillfällen och liknande, men det var ingenting jag märkte av. Sen är det förstås säkert en jätteskillnad för spelare och coacher inuti arenan, men jag i soffan tänkte inte så mycket på det.

Magnus: Det lät som vanligt för det mesta, men när ljudet och bilden inte visade samma saker, visslingar och ramsor på tomma läktare, så kändes det lite skumt. Måste vara jättekonstigt att spela på en tom arena med högt publikljud.

Daniel: Jag var otroligt imponerad över de fejkade publikljuden. Om man bortser från att spelarna inte hade någon publik att hoppa upp i efter touchdown så hade jag nog inte tänkt på att den saknades.

Mattias: Det känns ju lite som försäsong och man saknar ju trycket som fansen bidrar med. Sen blir det väl också en fördel för anfallen, tänker att det måste vara väldigt skönt för unga quarterbacks. Men visst slutar man tänka på det efter ett tag och kommer in i matchen. Produktionen i övrigt är ju oftast tajt.

Richard: Publikljudet var inte alltid så synkat vilket gjorde att jag störde mig mer på det än vad det gav. Det är lite som pålagda skratt på komediserier – är det bra nog behövs inte det artificiella. Jag hör hellre ljuden från matchen tydligare.

Lasse: Tråkigt såklart och publiken gör så mycket för upplevelsen. Men självklart är det bättre än ingen säsong alls. Pålagt publikljud eller inget ljud alls är ju nästa fråga. Var ju såklart långt ifrån perfekt men låt bandspelaren rulla säger jag.

Per: Tänkte inte så mycket på det faktiskt. Visst saknas det lite av stämningen, men tyckte det gick förvånansvärt bra.

 

Vilket lag är egentligen bättre eller sämre än vad dom visade vecka ett?

Svante:  Jag vill ju tro att San Fransisco 49ers fortfarande är det bästa laget i NFC West trots en förlust mot divisionsrivalen Cardinals. Får 49ers bara tillbaka sina skadade wide receivers, vilket borde göra att anfallet inte blir lika endimensionellt, så kan dem nog kamma hem den där divisionstiteln trots förlusten i säsongspremiären. Sen har jag svårt att se att Jaguars kan fortsätta vinna matcher denna säsongen. Jag hoppas att Minshew och gänget firade den vinsten för många fler blir det inte denna säsong.

Magnus: Svårt att svara på. Jag tror att Minnesota Vikings kommer bli bättre än vad man visade mot Packers. Försvaret, speciellt secondaryt, har en del unga pjäser som kommer växa med tiden och göra Vikes till ett lag som absolut slåss i toppen av division och konferens. Sämre än vi såg kan mycket väl vara New England Patriots. Jag älskar Cam, men hand kändes lite ensam..

Daniel: Jag tror ju fortfarande att fler lag kommer att kunna spela bättre försvar mot Ravens i år än dom gjorde förra säsongen, så där är min kandidat till ett lag som faktiskt är sämre. Ett lag som är bättre är Giants. Steelers försvar spelade oerhört bra i premiären men Daniel Jones hanterade pressen bra. Jag tror att Giants kan konkurrera med Eagles och Cowboys om dom fortsätter spela som dom gjorde vecka 1.

Mattias: Browns var ju uppenbarligen bättre än de visade. Och man måste ju säga samma sak om Eagles och Cowboys. 49ers har utmaningar, men kommer kunna tugga på mot sämre springförsvar. Jaguars lär komma tillbaka till jorden och Green Bay kommer inte hitta så många stora spel i passanfallet mot mer erfarna försvar.

Richard: Är ju fusk att säga Browns eftersom de redan spelat den här veckan, men de är bättre än de var vecka ett. Jag tror också att Vikings är bättre, bara segstartade. Och även om jag hade fel i hur Packers skulle se ut, är jag ännu inte övertygad.

Lasse: Saints är bättre och även Tampa som möttes i en match där det var just lättare att hitta slarv. Sen var det roligt att se Minshew och Jaguars ta en vinst men tror tyvärr det är en av få denna säsongen. Samma sak när det kommer till Washington, fin försvarsinsats men tror det krävs betydligt mer under säsongen.

Per: Jaguars var ju en trevlig överraskning. Tror dock att de inte kommer hålla i längden. Likadant tror jag att besvikelser som t.ex. Eagles kommer studsa tillbaka.

Vi presenterade våra ”Veckans Stjärnor” för vecka ett. Bortsett från dessa, vilka var dina stjärnor?

Svante: Det var bara QBs på veckans offensiva spelare. Jag. kan ju tycka ett en sådan som Davante Adams med sina 14 mottagningar för 156 yards och 2 TDs förtjänar en plats där. Ryan Kerrigan i Washington, med 2 sacks och en fumble recovery, gjorde även han en fin match som gick relativt obemärkt förbi.

Magnus: Jag saknade nog JK Dobbins på rookie-listan. Två touchdowns är bra, i första matchen i karriären så är det extremt bra. I övrigt går det alltid att debattera olika spelare till höger och vänster, men inget val var direkt fel.

Daniel: Marcus Maye i Jets var deras enda riktigt bra spelare i matchen mot Bills. Han fick Jamal Adams – trejden att se riktigt bra ut helt plötsligt. Han borde fått en plats på den defensiva prispallen.

Mattias: Det var bra val. Men DeAndre Hopkins och hans quarterback, Kyler Murray, i Cardinals är ju kandidater. Bobby Wagner gjorde en otrolig match för Seahawks och Giants QB, Daniel Jones, imponerade på mig även om han inte hade något på en sån lista att göra.

Richard: DeAndre Hopkins vann matchen mot 49ers utan att nämnas. Han hade 14 mottagningar för 151 yards, det var 65% av deras totala passningyards. Även Javon Kinlaw hade en fin match värd att nämnas.

Lasse: Rookie corners CJ Henderson för Jaguars tycker jag gjorde en fantastiskt match precis som Seahawks nya safety Jamal Adams. Även safetyn som är kvar i Jets, Marcus Maye, var en av få ljuspunkter för de gröna. Offensivt visar Aaron Rodgers att man absolut inte ska räkna bort honom och Packers. Sen är det svårt att blunda för hur bra WR Julio Jones alltid är för sitt Falcons.

Per: Davante Adams och Aaron Rodgers visade ändå att det är elit på sina positioner under vecka ett. Likaså med Jamal Adams i Seahwaks som var en jätte i sin match.

Vad tittar du på denna söndag?

Svante: 19:00 blir det självklart San Fransisco 49ers när de gästar New York Jets. Efter det kan jag förhoppningsvis nöjd och glad njuta av 22-matcherna, där jag förmodligen håller ett extra öga på Ravens –  Texans.

Magnus: Ravens möter Texans sent på söndagskvällen och det innebär att 19-smörgåsbordet är öppet.. Någon av de tidiga måstematcherna mellan Vikings och Colts eller Falcons-Cowboys lutar det åt. Vinnarna är med igen, förlorarna får börja ha panik på allvar.

Daniel: Förutom Bills mot Dolphins så är jag riktigt nyfiken på att se hur Patriots står sig mot Seahawks.

Mattias: Haha, jag hatar att behöva välja matcher, även fast jag vet att jag kommer se dem i efterhand. Jag vill liksom se allt. Finns ingen självklar bland de tidiga, kanske ser Panthers-Buccaneers för att se om Tampa Bay har städat upp slarvet. Sen ser jag nog Washington-Arizona vid 22 innan veckans match, Patriots-Seahawks på primetime.

Richard: Låter lustigt kanske, men jag vill se Jaguars-Titans. Dels gillar jag divisionsmöten, dels vill jag se ifall Jaguars kan skrälla i år. CJ Henderson hade en kanondebut, Minshew var pricksäker. Kanske finns det något i årets hackkyckling. Vinner de idag är de dessutom redan 2-0 i divisionen, vilket är viktigt i den där jämndåliga gruppen.

Lasse: Kollar såklart på mitt Cowboys och hur deras försvar kan studsa tillbaka mot ett offensivt laddat Falcons. Sen ska det bli spännande att se både var Washington och Cardinals står efter att båda överraskande vann sina matcher vecka 1.

Per: Tidiga matchen blir Cowboys för min del. Hoppas att de kan studsa tillbaka där. Sen är jag sugen att hålla ett öga på Ravens match.

Redaktionen tycker till – Vecka 2

Nyheter

To Top