Analyser

Veckans Guldkorn: Vecka 5

Photo by Michael Reaves/Getty Images

Vecka fem närmar sig med stormsteg och det innebär att vi har avverkat en fjärdedel av grundserien. Det går skrämmande fort när man har roligt. Vi bjuds på 16 härliga matcher till denna vecka och det finns ett par riktiga höjdare med i schemat. Det blir stormatcher i AFC, spännande divisionsderbyn och årets första match utomlands. Veckans guldkorn ger dig återigen den information du behöver för att göra kvalificerade val av matcher denna vecka. 

 

Thursday Night Football

Vi rivstartar vecka fem med en riktig höjdare i NFC West. Los Angeles Rams gästar Seattle Seahawks i vad som bör bli ett spännande divisionsderby under strålkastarna. Det är sedan gammalt att matcher inom divisionen spelar extra roll och detta gäller inte minst i en sådan konkurrenskraftig division som NFC West. Jag hoppas och tror att denna match blir underhållande. Det finns potential för att det ska bli mycket offensiv och höga poäng. Både Rams och Seahawks offensiver är rankat topp tio i ligan. Å andra sidan så är de rankade 25 respektive 28 när det kommer till att försvara sig mot passningsspelet. Med Russell Wilson och Matt Stafford som passare, och spelare som Lockett och Metcalf på ena sidan och Kupp och Woods på andra, har denna match alla ingredienser som krävs för att bli en riktig shootout. 

 

Amerikansk Fotboll på Europeisk mark

Vi blir bortskämda denna vecka då vår NFL-söndag blir ännu längre! Den börjar redan 15:30 på söndag. Detta eftersom att NFL-cirkusen kommer till England och London. Givet, det är kanske ingen höjdarmatch och ingen jag hade ringat in om den spelades 19:00, men vi får mer NFL och det är alltid kul! New York Jets och Atlanta Falcons är det som möts på Tottenham Hotspur Stadium i norra London på söndag. Som sagt, det är inte en höjdare på pappret. Det är två lag som har ett facit på 1-3 och de har inte övertygat så här långt. Med det sagt så brukar NFL London alltid vara lite av ett spektakel och det är värt att se enbart av den anledningen. Det är även en ursäkt till att faktiskt titta på New York Jets och Atlanta Falcons. Två lag som jag inte kan tänka mig att du har tittat mycket på hittills denna säsong. En förlängd NFL-söndag, det gillar vi!

 

Bland det bästa AFC har att erbjuda

En av flera intressanta 22-matcher är fighten mellan Cleveland Browns och Los Angeles Chargers på SoFi Stadium. Två av de hetaste lagen i AFC ställs mot varandra i denna maktkamp. Både Browns och Chargers har ett facit på 3-1, vilket gör att de delar förstaplatsen i AFC tillsammans med ett gäng andra lag för tillfället. Chargers har samlat på sig en del imponerande skalper hittills, inte minst Kansas City Chiefs, och går in i denna match med gott självförtroende. Det samma gäller Cleveland Browns och deras effektiva springspel som just nu är rankat som ligans bästa. Jag blir förvånad om inte Browns lutar sig mot det även på söndag, då Chargers har haft svårt att försvara sig mot springspel hittills. De är ett av bara tre lag som tillåter fler än fem yards per försök. 

 

Matchen mellan Browns och Chargers lär ha direkta slutspelsimplikationer och kan mycket väl vara en av de matcher som vi tittar tillbaka på som en avgörande match för vilket lag som får första seed i AFC. Än mer intressant blir duellen mellan Baker Mayfield och Justin Herbert. Två unga quarterbacks med en väldigt hög högsta nivå. Det återstår att se vem som kliver av planen som segrare på söndag. 

 

Cardinals vill hålla sviten levande

Efter fyra omgångar är Arizona Cardinals nu det enda obesegrade laget i ligan. Den såg jag inte komma. Inför säsongen så skrev jag att jag trodde att Kliff Kingsbury skulle bli första tränare att få sparken. Nu leder han istället ligans bästa anfall och hans Cardinals har inte förlorat en match. I säsongens femte omgång vill Kingsbury och Cardinals självklart hålla sviten levande. De välkomnar nu divisionsrivalen San Francisco 49ers till State Farm Stadium. Ett 49ers som förlorat två raka och som kan komma att starta med Trey Lance under center på söndag. Förutsatt att skadan som Garoppolo drog på sig mot Seahawks är tillräckligt allvarlig för att hålla honom ifrån spel. Det blir isåfall den första starten för rookien Lance, som valdes nummer tre av 49ers tidigare i år. 

49ers har ofta haft svårt att försvara sig mot mobila quarterbacks, inte minst Kyler Murray. Om Murray och det anfall han leder fortsätter att prestera på samma nivå så bör det klara av 49ers utan större besvär. Med det sagt så har 49ers förstört för Cardinals förut. Inte minst förra säsongen, då de slog dem i vecka 16 och krossade Cardinals slutspelsdrömmar. Återstår att se om de återigen kan förstöra för Cardinals, och ta deras nolla ifrån dem.

 

En repris av AFC Championship

Det blir en äkta kraftmätning i AFC i denna veckans Sunday Night Football, då två av ligans hetaste anfall ställs mot varandra. Josh Allen och hans Buffalo Bills åker till Arrowhead för att möta Patrick Mahomes och hans Kansas City Chiefs. Det är en repris på förra säsongens AFC Championship, som då slutade 38-24 i Chiefs favör. Räkna med att Allen och gänget är ute efter revansch nu. Det som talar för Bills denna gång är att deras försvar är förbättrat sedan lagens förra möte. Faktum är att Buffalo Bills just nu har ligans bästa passförsvar, vilket lär behövas mot ett sådant potent anfall som Kansas City Chiefs. Ett anfall som smällde upp 471 yards och 6 touchdowns i söndags.

Detta kommer att bli en otroligt intressant match på bästa sändningstid mellan två av ligans bästa lag. Två lag som mycket väl kan komma att se varandra i slutspelet. Förvänta dig en offensiv explosion när dessa två juggernauts möts på Arrowhead i veckans Sunday Night Football. 

 

Veckans Guldkorn: Vecka 5

Nyheter

To Top