Analyser

Veckans Guldkorn: Vecka 3

Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Det är en ny vecka med en massa härliga matcher att se fram emot! Det kommer att bjudas på divisionsderbyn, explosiva anfall och rookies som får debutera från start. Vi är som vanligt tillbaka för att vägleda dig genom denna NFL-vecka, och ger dig en vänskapens knuff i riktning mot de matcher som vi anser extra intressanta, och som har lite roligare back story. 

 

Ny era i Chicago

Chicago Bears har varit på jakt efter en franchise quarterback under en längre period och de hoppas äntligen ha hittat en i Justin Fields, som de valde från Ohio State i draftens första runda tidigare i år. Fields har ännu inte startat sin första NFL-match. Bears har överlåtit det förtroendet till veteranen Andy Dalton. Dalton tvingades dock lämna söndagens match tidigt efter en knäskada. Skadan var inte så allvarlig som först befarat, men den tvingar ändå Dalton till att missa söndagens match mot Cleveland Browns i Ohio. Vilket betyder att Justin Fields passande nog får starta sin första match i NFL i gamla hemstaten Ohio. Tränaren Matt Nagy menar på att Andy Dalton är lagets starter när han är frisk. Jag vill dock minnas att något liknande sades om situationen mellan Justin Herbert och Tyrod Taylor i LA förra året, och inte fick Taylor tillbaka sin gamla plats efter att Herbert imponerat. Om Justin Fields kan bjuda på förstklassig fotboll på söndag så blir det svårt för Nagy att bänka honom igen, och kanske är det starten på en ny era i Chicago. 

 

Högoktaniga anfall möts på Arrowhead

På tal om Justin Herbert. På söndag kommer han duellera mot Patrick Mahomes i vad som bör bli en offensivt laddad och passningsorienterad tillställning. Los Angeles Chargers och Kansas City Chiefs har båda en vinst och en förlust i bagaget inför söndagens match på Arrowhead Stadium i Kansas City. Det är den första av två gånger denna säsong som divisionsrivalerna möter varandra, och det är sen gammalt att matcher inom divisionen betyder lite extra. Både Mahomes och Herbert, som ligger trea respektive fyra i flest passade yards i ligan, leder högoktaniga anfall med en mängd vapen. Jag förväntar mig att se alla dessa vapen utnyttjade till max, i vad som på förhand känns som en riktigt underhållande tillställning där mycket står på spel.

 

En förhandstitt på NFC Championship

Det finns en hel del roliga back storys till matchen mellan Tampa Bay Buccaneers och Los Angeles Rams på SoFi Stadium i Inglewood på söndag. Inte nog med att två av NFCs största Super Bowl hopp ställs emot varandra, matchen på söndag blir första matchen i NFL som Tom Brady spelar i Los Angeles, oavsett motstånd. Det är rätt otroligt, med tanke på hur länge han har varit aktiv. Sean McVay välkomnar även sin gamla arbetsgivare, Tampa Bay Buccaneers. Laget som gav den nu mycket populära huvudtränaren men den då väldigt unga aspirerande tränaren sitt första jobb i ligan. Anställd som en assisterande tränare till deras wide receivers. Bortsett från roliga anekdoter så förväntar jag mig även förstklassig fotboll från denna tillställning. Det är två ännu obesegrade lag som ställs emot varandra, som även ses som favoriter till att nå Super Bowl. Att dessa lag ser varandra i NFC Championship är med andra ord fullt realistiskt, och detta blir en perfekt förhandstitt på vad som komma skall. 

 

Sunday Night Football

Veckans Sunday Night Football är en riktigt läckerbit från NFC. San Francisco 49ers har hemmapremiär på Levi’s Stadium och de välkomnar inga mindre än Green Bay Packers. 49ers och Packers har mötts fyra gånger de senaste fyra säsongerna, trots att dem befinner sig i olika divisioner. I dessa matcher är det jämnt skägg, då båda lag vunnit två stycken var. Det känns därför relativt ovisst att försöka förutspå en vinnare. Dessutom kommer både 49ers och Packers in i denna match med gott självförtroende efter viktiga segrar i föregående omgång. Packers studsade välbehövligt tillbaka och gjorde 35 poäng mot Detroit Lions. En totalpoäng som visade sig vara delat tredje flest i ligan. Å andra sidan så släppte 49ers försvar bara till 11 poäng när de besegrade Philadelphia Eagles, så det blir två styrkor mot varandra på söndag natt. Något som är värt att hålla utkik efter är huruvida 49ers cornerback Emmanuel Moseley kommer tillbaka till spel från sin skada. Gör han inte det så står San Francisco 49ers utan sina två startande cornerbacks, något som Aaron Rodgers och Davante Adams absolut bör kunna ta vara på. 

 

En bitter rivalitet på primetime

Hittills under säsongen har vi blivit bortskämda med väldigt underhållande primetime-matcher, och Monday Night Football på AT&T Stadium bör inte vara något undantag. Philadelphia Eagles gästar divisionsrivalen Dallas Cowboys i vad som kommer att bli en hårt utkämpad strid på bästa sändningstid. Rivaliteten mellan dessa två lag från NFC East är djupt rotad. De möttes för första gången år 1960 och har sedan dess ställt upp emot varandra 124 gånger. Det är en bitter rivalitet. En sådan rivalitet som ofta gör matcher så mycket mer intressanta att titta på. Detta är en match som vardera lag har inringad i kalendern. Spelarna kommer att ge allt och lite till. I sådana här typer av matcher så springs det lite snabbare, tacklas lite hårdare och snackas avsevärt mycket mer skit. Utöver det så står båda lagen med 1-1 i facit efter två matcher, vilket betyder att en vinst kopplar grepp om förstaplatsen i divisionen. Historiskt sett har har Cowboys vunnit 16 fler matcher än Eagles i mötena sinsemellan. Däremot har de delat på vinsterna de två senaste säsongerna. Det återstår att se vilket av lagen som tar grepp om taktpinnen i år.

Veckans Guldkorn: Vecka 3

Nyheter

To Top