Analyser

Veckans Guldkorn: Vecka 1

Photo by Christian Petersen/Getty Images

Vi är nu ruskigt nära starten av NFL-säsongen och det finns oerhört mycket att se fram emot. Inför första veckan känns det som att en kan smaska i sig hur mycket fotboll som helst och titta på precis alla spel i alla matcher. Av erfarenhet brukar det dock inte bli så. Oftast måste en välja vart fokus ska läggas. Tuffa val måste göras där vissa matcher sållas bort. Jag har därför valt ut fem stycken storylines från veckans omgång som jag anser är extra intressanta och som jag råder dig att hålla ett extra öga på. 

Dak is back

Vi börjar med säsongens premiärmatch på Raymond James Stadium i Tampa, mellan mästarna Tampa Bay Buccaneers och utmanarna Dallas Cowboys. Buccaneers är årets jätte i NFC efter att ha lyckats behålla alla starters på båda sidor av bollen. Först ut att försöka fälla Goliath är amerikas lag, Dallas Cowboys. När kanonerna ljuder i Tampa natten mellan torsdag och fredag, och Cowboys äntrar planen med sina stjärnprydda hjälmar, gör de det ledda av sin starkast lysande stjärna. Nämligen Dak Prescott. Dak, som senast han lämnade en NFL-match gjorde det på en bår med en horribel benfraktur, är nu tillbaka och hoppas på att plocka upp där han lämnade förra säsongen. Då han kastade för över 420 yards och 2 touchdowns per match innan skräckskadan. Med Dak tillbaka i Cowboys så kan vad som helst hända, och ligan mår mycket bättre av att ha sina största stjärnor på planen. Det blir dock ingen lätt nöt att knäcka när han på torsdag natt tar sig an de regerande mästarna. 

Från Tuscaloosa till Foxboro

För två år sedan startade Tua Tagovailoa som quarterback för collegelaget Alabama Crimson Tide. Hans lagkamrat och tillika back-up var då Mac Jones. Nu, två år senare ställs de mot varandra i säsongens första omgång i vad som kommer bli Mac Jones första NFL-match. Det finns även andra Alabama-alumner och före detta lagkamrater som ställs mot varandra denna söndagskväll på Gillette Stadium i Foxboro. Christian Barmore i Patriots kommer försöka få ner sin gamle quarterback från Bama-tiderna i Tua. Samtidigt kommer Jaylen Waddle, som fångat bollar från både Mac och Tua i college, försöka sätta sin stämpel på ligan och validera Dolphins val av wide receiver tidigt i draften. Det blir en rolig fight mellan forna lagkamrater. Vem är egentligen den bästa quarterbacken från Alabamas 2019-lag? Svaret kanske vi får på söndag. 

Darnolds revansch 

När du som quarterback blir draftad som nummer tre totalt så förväntas du vara framtiden för den organisationen. Du förväntas inte befinna dig i ett annat lag tre år senare. Detta hände dock Sam Darnold. Quarterbacken som aldrig riktigt fick det att stämma i New York Jets skeppades tidigare i år iväg till Charlotte och Carolina Panthers i utbyte mot en handfull draftval. Nu ställs Darnold, i första matchen för sitt nya lag, mot sina före detta lagkamrater när Jets gästar Panthers i Sam Darnolds nya hammaborg. Det var nog inte många Jets-fans som sörjde Darnolds farväl, då organisationen snabbt vände blad och valde sin nya guldgosse med andra valet i årets draft. Quarterbacken från BYU, Zach Wilson. Gissa om det är en revanschsugen Sam Darnold som kliver in på Bank of America Stadium på söndag. Han vill nog inget hellre än att knäppa sin gamla arbetsgivare på näsan.

Trevor Time

Äntligen är det dags för Trevor Lawrence att ta plats på NFL-scenen. Ständigt pratas det om vilken generationstalang denne unge kille är. Han har inte bara gudomligt hår och ett bra leende, han har även kompetensen och potentialen att bli en av ligans absolut bästa spelare. En sådan färdig produkt och en spelare som är så pass proffs-redo har vi inte sett sedan Andrew Luck kom in i ligan. Lawrence har definitivt press på sig, men om Clemson-produkten är allt det vi blivit lovade att han ska vara så är matchen mellan Jaguars och Texans på söndag början på en lysande karriär. 

En kraftmätning i AFC

Det är inte lika mycket backstory till matchen mellan Cleveland Browns och Kansas City Chiefs som resten av matcherna på denna lista. Denna batalj mellan två av de största utmanarna i AFC måste dock in på listan enbart för att den inte får missas. Det känns som den på förhand absolut roligaste matchen rent fotbollsmässigt. Två explosiva och stjärnspäckade anfall med klara styrkor. För Browns är det den offensiva linjen och springspelet medan Chiefs har fördel i luften. Jag förutser en offensiv explosion i vad som kan komma att bli omgångens, om inte en av årets, mest sevärda matcher. Det här är en riktig “blinka och du missar det”-match mellan två lag som kommer att vara med och slåss om titeln i AFC i slutet av denna säsong.  

 

Veckans Guldkorn: Vecka 1

Nyheter

To Top