Analyser

NFL Supporter ger dig facit till säsongen 2021

Känner ni? Elektriciteten i luften, vibrationerna i marken och nackhåren som reser sig. Det är återigen dags för en ny säsong av världens mest fantastiska sport. Denna säsong bjuds vi på 18 grundserieomgångar innan vi når ett slutspel som når sin ände den 13 februari på SoFi Stadium i Ingelwood, Kalifornien. Redaktionen har gnuggat geniknölarna, putsat spåkulan och rört om i kaffesumpen och kommer här att förutspå hur 2021 års NFL-säsong kommer att utspela sig.

 

Vem blir årets mest värdefulla spelare?

Daniel: Eftersom det ju alltid blir en QB och jag är en Bills-supporter så sätter jag mina pengar på Josh Allen i år, han kom ju trots allt tvåa i omröstningen ifjol och påbörjar sitt blott fjärde år i ligan.

Svante: Patrick Mahomes kommer att vinna det i år. Linjen är förbättrad och han har väldigt många bra vapen att kasta bollen till. Mahomes kommer att slå rekordet för både passade yards och passade TDs denna säsong.

Olof: Det blir Aaron Rodgers igen. Jag har helt köpt in mig på att han kommer göra överjävlig sista säsong i Packers på ren vilja och för att kunna räcka lång näsa åt ledningen när han går vidare och är lika bra i 7 år till.

Magnus: Tror att Patrick Mahomes tar titeln i år. Kommer ha lite mer motstånd i divisionen och därmed större chans att sticka ut.

 

Vilka blir årets offensiva respektive defensiva spelare?

Daniel: Davante Adams får sin sista dans med Aaron Rodgers och blir belönad på kuppen. Chase Young tar steget till superstjärna efter sin fantastiska rookie-säsong.

Svante: Jag väljer Davante Adams som årets offensiva spelare. Jag tror att han kan sluta på helt otroligt höga siffror i både yards och TDs i vad som verkar bli han och Rodgers “sista dans”. Årets defensiva spelare borde vara Aaron Donald varje år. De kan ge honom priset redan i Augusti.

Olof: Ska min tippning om Rodgers som MVP gå hem borde Davante Adams ligga bra till. Men jag tror att Christian McCaffrey har en fin återkomst från förra årets skadedrabbade säsong och belönas med denna utmärkelse. Årets defensiva spelare blir någon av Bosa-bröderna.

Magnus: Tror den offensive landar hos Aaron Rodgers, ser till att avsluta snyggt i Green Bay. Defensivt är lite svårare, många om budet. Säger Myles Garrett. Får in Clowney som kompis och lite mer utrymme gör att Garrett har en monstersäsong.

 

Vilka blir årets offensiva respektive defensiva rookie?

Daniel: Jag tror ju att Trevor Lawrence blir årets offensiva rookie såklart, men slänger med ett roligt alternativ i Rondale Moore, receivern från Cardinals. Defensivt tror jag absolut på Micah Parsons i Cowboys, han kommer att vara en defensiv highlight – maskin i år.

Svante: Jag lägger min röst på Zach Wilson. Jets har förbättrat sin offensiva linje och adderat lite explosiva vapen i anfallet i form av Corey Davis och Elijah Moore. Det kan bli ett bra år för QBn från BYU. Årets defensiva rookie blir Patrick Surtain, cornerbacken i Broncos. Surtain bör kunna kapitalisera på Broncos effektiva pass rush och fånga ett par interceptions från stressade quarterbacks.

Olof: Jag tror Justin Fields har en fin chans att vinna årets offensiva rookie. Han är kanske inte lika färdig som andra kandidater men har en snabb väg till spel och ett bättre lag omkring sig än t.ex. Trevor Lawrence. När det gäller försvaret så gissar jag på Zaven Collins, LB i Cardinals. Han kommer få stort ansvar och mycket speltid och kommer synas mycket.

Magnus: Trevor Lawrence kommer vara redo och har en coach som vet hur man skapar anfall, så min röst ligger på Jaguars QBn. Defensivt så tror jag att Buccaneers edge Joe Tryon kommer kunna glänsa och producera i en stark omgivning.

 

Vilket lag blir årets överraskning?

Daniel: Los Angeles Chargers, som med en rejäl coach-förstärkning kommer att ta sig till slutspel och kanske även in i divisional – rundan. Derwin James comeback kommer bli årets snackis där.

Svante: Carolina Panthers har lite i det tysta skrapat ihop en, på pappret, riktigt bra defensiv enhet. De har även ordentligt med offensiva vapen, ledda av CMC. Jag har även stort förtroende för coachingstaben med Matt Rhule och Joe Brady vid rodret. Om Panthers får saker och ting att klaffa, och Sam Darnold lever upp till sin potential, så blir de svårslagna i år.

Olof: Kanske den svåraste frågan. Tittar man på förra årets sluttabell så känns det som de flesta passar in där de hamnade då. Kanske att Denver Broncos kan överraska. De har ett starkt försvar och många vapen i offensiven. De saknar ju en långsiktig lösning på QB-positionen men kanske kan Teddy styra skutan till en wild card-plats. Och det är väl ändå en liten överraskning?

Magnus: Svårt att prata överraskningar, går vi på resultatet förra året? Jacksonville Jaguars blir mitt val. I en rätt svag division kan jag se Jags sno en WC-plats, det får ses som e succé. Annars vill jag säga nedsnackade Steelers, tror dom kommer bli vassa i år.

 

Vilket lag blir årets besvikelse?

Daniel: Arizona Cardinals har laddat på som att dom ska ta sig till Super Bowl, men jag tror tyvärr att risken är större att dom kommer sist i divisionen.

Svante: Jag har ganska lite förtroende för Pittsburgh Steelers i år. Jag tycker att Big Ben så gammal ut redan förra säsongen och den offensiva linjen som ska skydda honom har bara blivit sämre sedan dess. Försvaret bör vara fortsatt bra, men jag tror att Pittsburgh kommer missa slutspel i år och Mike Tomlin kommer för första gången ha ett negativt facit.

Olof: Det är för enkelt att säga Dallas va? Då kanske Saints är det laget som är redo för att komma ner på jorden. Även om det skrivits mycket gott om Jameis Winston på försäsongen så tror jag inte på det förrän jag ser det. Så får det bli.

Magnus: Indianapolis Colts, laget är bra men skador och annat gör att man faller tillbaks i år.

 

Vilka lag möts i Super Bowl LVI?

Daniel: Jag tycker tyvärr att en repeat på fjolårets Super Bowl ser ut som det mest sannolika just nu. Chiefs mot Buccaneers. Denna gången håller Chiefs offensiva linje och Brady ser plötsligt två år äldre ut.

Svante: Det blir Patrick Mahomes och hans Kansas City Chiefs mot Matt Stafford och hans nya kompisar i Los Angeles Rams, där Chiefs lämnar slaget som segrare.

Olof: I år då, då är det väl Bills tur? De möter Bucs. Eller Packers…? Nej Bills mot Bucs där Bills går segrande ur striden. Det vore väl kul?

Magnus: Det vore tråkigt (pil upp). Jag tror att Chiefs tar sig till en tredje rak Super Bowl, väl där ställs man mot Green Bay Packers som går vinnande ur striden.

 

Har du en bold prediction?

Daniel: Trots att det bara varit fyra såna matcher i historien så tror jag att denna säsongen innehåller minst tre matcher helt utan punts.

Svante: Kliff Kingsbury blir första coach att få sparken denna säsong.

Olof: Jag vet inte hur bold denna prediction är egentligen. Men Houston Texans blir historiska som första laget som går 0-17 på en säsong. För jag kan inte se hur de ska lyckas vinna en enda match i år. Jag bjuder på en till prediction! NFC East blir inte ligans sämsta divison. Det blir AFC South.

Magnus: Trots en match mer så slås inget nytt säsongsrekord i vare sig pass, spring eller mottagning.

NFL Supporter ger dig facit till säsongen 2021

Nyheter

To Top