Analyser

Redaktionen tycker till – ”Sunkmatcherna duggar tätt”

Richard tycker Raiders är tveklöst sämst i NFL, Magnus O gillar inte mat eller veckans matcher, Per tror att Patriots vinner Super Bowl, medan Daniel börjar känna känslor för Indianapolis Colts. Redaktionen har fått tycka till.

Vad tar du med dig från den gångna veckan?

Per: Saints är för härliga att se. Anfallslusten, trycket på läktarna och, inte att förglömma, fantasin . Inte för att jag förstod den reella nyttan, men vilket annat lag ställer upp med tre QBs på planen samtidigt. Allt kan hända när Sean Payton & Drew Brees är i farten.

Magnus O: Att Saints är det roligaste laget att se när de spelar hemma, att Raiders verkligen tankar säsongen fullt ut och att Packers kommer sumpa slutspelet.

Richard: Att mitt Raiders är tveklöst sämst i NFL, vilket såklart är sjukt tråkigt. Men Nick Bosa 2019!

Daniel: Jag undrar om inte Chargers äntligen löst sitt mångåriga problem nu, trots att dom gjort allt för att ställa till det. När dom gjorde sig av med sin kicker Caleb Sturgis och plockade upp Michael Badgley från sin practice squad så tror jag att dom skaffar sig lite lugn och ro.

Magnus A: Kontrasten mellan att se Ravens – Steelers och Saints – Rams. Kändes som två olika sporter. 

 

Sådär en halv säsong in, vilka spelar i Super Bowl och vem vinner?

Per: Innan säsongen trodde jag inte på det, men skrev att mitt hjärta ville se Brees med ännu en ring. Den tanken känns inte så avlägsen längre. Det troliga, och tråkiga svaret, är väl dock att pojkarna från Boston tar det.

Magnus O: Det beror mycket på hemmaplansfördel men det lutar väl åt Patriots som vanligt. Chiefs Andy Reid har ju en tendens att misslyckats i slutspel men Chiefs, och även Steelers som kommit igång nu, är ändå faktiska hot.

I NFC är det så klart Rams och Saints som ses som starkast. Men Saints är känsliga för väder och bortaplan medan Rams redan vunnit i snön så fördel Los Angeles-laget då. Själva finalen vinner Patriots såklart, tråkigt nog

Richard: Patriots hittar dit som vanligt. Magnus är inne på vad som avgör – hemmaplan och rutin. NFC känns lurigare, men tror LA Rams ändå visar sig vara starkast och att de förhoppningsvis kan spöa Patriots.

Daniel: Jag tycker att de två lagen som känns mest kompletta på såväl spelar- och coachsidan just nu är Rams och Patriots. Men det känns lite öppnare än på länge. Det finns nog 5-6 lag bakom som jag inte alls skulle bli förvånad över om dom gick hela vägen.

Magnus A: Jag tror att New Orleans Saints tar platsen från NFC-sidan medan Patriots är AFCs bidrag. Kombinerad QB-ålder på över 80 år, rätt sjukt. Vore kul att se Brees med en till ring på fingret. 

 

Vad äter du egentligen helst till söndagsmatcherna?

Per: Familjen styr oftast upp något annat varje söndag. Men framåt småtimmarna när hungern gör sig gällande tar jag det jag kommer över. Ser mig som en ”skafferiets Bear Grylls” runt tio-snåret på söndagar.

Magnus O: Har ingen specifik meny eller craving.

Richard: Som småbarnsförälder äter jag middag timmar innan, men gör gärna en kvällspizza eller enkelt med chips, läsk och lättöl.

Daniel: Lite ”plockmat” är ju klockrent och som det Bills-fan man är så har jag verkligen lärt mig att uppskatta chicken wings med blue cheese dip. Det sistnämnda är sjukt enkelt att svänga ihop på egen hand och Lidl har faktiskt väldigt bra wings.

Magnus A: Mindre och mindre har det nog blivit, fullt upp med att följa spänningen. Men denna söndag ska jag äta en Jambalaya, magiskt gott! Annars tycker jag om saker som man inte blir för kladdig av. 

 

Franchise tag, är det bra eller dåligt? 

Per: I grunden ett bra system för att hålla fast i stjärnorna. Ett sätt att låta mindre marknader bibehålla sin marknadskraft. Dock finns det ett problem som påvisats genom åren, och nu genom situationen med Bell. Känns som reglementet måste finjusteras lite, för att bättre hantera de gånger då gemensam mark inte kan finnas.

Magnus O: Det finns säkert bra motiveringar för båda sidor här men jag är för dåligt insatt för att kunna ta ställning.

Richard: Dåligt. Det ger klubbarna för mycket makt och generellt står jag helst på spelarnas sida. Kontrakten ska vara i bådas intresse, inte bara ena partens.

Daniel: Jag ser inga fördelar med franchise tag. Särskilt inte som det används just nu. Det används i stort sett enbart för att sätta tryck på spelare att acceptera dåliga kontrakt för att försäkra sig om att de ska få lite betalt även om dom skulle skada sig under det kommande året. Att tvinga kvar spelare som inte vill vara kvar låter även som en riktigt dålig idé ur ett lagbygge-perspektiv.

Magnus A: Tycker inte den fyller någon funktion alls just nu, mer än ett sätt för klubbarna att kontrollera spelaren. Ta bort franchise taggen, behåll transition tag som ger spelaren möjlighet att se över sitt marknadsvärde. Vill du behålla en spelare så se till att göra det på rätt sätt. 

 

Vad ser du fram emot denna vecka?

Per: Jag kommer troligtvis slänga ett öga på Saints bortamatch mot Bengals, och kanske Cowboys möte med Eagles. Annars känns det lite ljummet på sina håll. Redzone-helg kanske….?

Magnus O: Sunkmatcherna duggar ganska tätt denna vecka, men Titans gjorde sin bästa match mot Cowboys, kan de följa upp det med att åtminstone försöka utmana Patriots på hemmaplan?

Richard: Lite roliga rivalmatcher som kan sätta fart eller stopp på slutspelsdrömmarna – typ Dallas hos Philadelphia.

Daniel: Jag börjar bli lite förtjust i Colts och är väldigt nyfiken på om dom kan sätta dit Jaguars och försätta det kaxiga laget i något slags kaos, det verkar redan vara ganska skakigt.

Magnus A: Var inne på jambalaya tidigare. Ravens har bye week och det innebär en mer avslappnad Magnus på söndagskvällen. Bengals – Saints följt av Rams – Seahawks blir det nog för mig. 

Redaktionen tycker till – ”Sunkmatcherna duggar tätt”

Nyheter

To Top