Analyser

Tredje veckan bjöd på mer cirkus än vanligt

Collegekarusellen fortsätter på allra bästa sätt. Eller är det som hela havet stormar där stolar både tas bort och ställs fram?

Det här med att plocka ut fem spelare efter varje vecka är inte helt enkelt. Hade varit betydligt enklare att lyfta fram 15-20 spelare varje helg men jag tror ingen hade orkat supa i sig allt det. Denna veckan blev det en offensivglad lista med bara en försvarsspelare som kanske glänste som mest just i offensiven.

WR Noah Brown (Ohio State)

Ohio State är ett av få tunga program som hittills går som tåget. Tre raka vinster och en imponerande sådan mot Oklahoma senast. QB J.T. Barrett har varken Mikael Thomas eller Braxton Miller att hiva bollar på längre men vad gör det? WR Noah Brown fick fem bollar kastade till sig för 75 yards, inte jättefrack stats kanske ni tänker. Om vi säger att Brown fångade fyra touchdowns på dessa fem försök. Varav en var ett riktigt cirkusnummer där han fångade bollen med en Oklahoma försvarare mellan sig och bollen. Mr Brown var tokigt effektiv i lördags.

LB/S/WR Jabrill Peppers (Michigan)

Hade säkert kunna fortsätta skriva positioner framför superatleten Jabrill Peppers namn, men I helgen var det dessa tre han spelade. Michigan låg tidigt risigt till mot Colorado och coach Harbaugh var tvungen att hitta på nått. Upp med Peppers som LB där han stod för åtta tacklingar och en sack. Att säga att Peppers vann matchen är absolut ingen överdrift. I offensiven stod han för över 100 yards och lägg därtill en punt som han returnerade till touchdown. Måste vara en underbar lyx att veta att man har Peppers att slänga in när resten av laget sviker. QB nästa match?

QB Lamar Jackson (Louisville)

Känns som jag kommer att vara less på Jackson redan innan han spelat en match i NFL. Jackson var precis hur bra som helst de två första matcherna men då kunde man dempa det en aning med att han mött två svaga lag. I lördags ställdes han emot ett av landets bästa försvar, Florida State. Hur gick det då? Louisville slaktade Florida State med 63-20, nytt rekord i tillåtna poäng för Florida State. Lamar Jackson då? Han passade för 216 yards och en TD och kostade på sig en riktigt dum interception. Men som han sprang. 146 yards på marken och fyra TD’s mot vad som innan var ett av landets bästa försvar. Detta är bara Jacksons andra år i college och vem bryr sig hur han passar när han helt vinner matcherna på egen hand. Coach Bobby Petrino må vara många saker, men ingen kan väl ifrågasätta hans förmåga att coacha offensiv.

QB Brad Kaaya (Miami)

En av mina absoluta favoriter var glödhet i lördags. Många kanske viftar bort en 45-10 vinst mot Appalachian State men App State är livsfarliga hemma och var så när på att besegra Tennesse i Knoxville vecka 1. Kaaya kändes lugn och trygg i sitt spel. Tre TD’s och 1 pick kanske inte gör att man tappar hakan men 368 yards i luften i ett fördagen ganska springtungt The U var riktigt imponerande.

WR James Washington (Oklahoma State)

Pitt’s försvar hade inte sin bästa dag när man föll mot Oklahoma State med 45-38 i helgen. Oklahoma States QB Mason Rudolph kunde lika gärna varit på denna lista med över 500 yards i luften. Men jag blev sjukt imponerad av Washington som fångade bollen nio gånger för 296 yards, vilket leder till det hyfsade snittet 32,9 yards per mottagning. Junioren Washington har varit en stjärnreceiver enda sedan High School men även han var chockad över sin och lagets insatts och kunde inte minnas att han tidigare fångat för så många yards.

Nyheter

To Top