Bears

Skador på väg att knäcka Bears på mitten

Chicago Bears var det enda lag i NFC North som inte vann i den första omgången. Eländet fortsatte i hemmapremiären på Soldier Field mot Philadelphia Eagles och laget är redan extremt drabbat av skador.

Första halvlek

Matchen var ganska jämn i första halvlek utan stora spektakulära spel. Eagles QB Carson Wentz gjorde sin andra match som NFL-spelare och den första på bortaplan. Han uppvisade ett fortsatt lugn och ger ett samlat intryckt, han klarar av att läsa blitzar och ändra spel.

Bears QB Jay Cutler hade en stabil första halvlek med 145 yards på tio av 13 försök. Samarbetet med Alshon Jeffrey fungerade bra och Bears wide receiver nummer ett var ett ständigt hot mot Eagles och deras lite sämre secondary. Han matchades ofta mot rookien Mills på cornerbacken, Mills som dock spelade ganska bra och fick förtroende av coacherna matchen igenom.

Bears missade ett field goal från nära håll vid ställningen 0-3 men kom tillbaka med en touchdown sedan Cutler drivit laget djupt i plan och fått en holding flagga på Jeffrey vilket gav RB Jeremy Langford en kort sträcka att springa in ledningen.

Coach John Fox har många problem. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images Sport

Coach John Fox har många problem. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images Sport

Carson Wentz är ganska tuff, vid två tillfällen i den första halvleken gjorde han precisa passningar från fickan trots att Bears pass rushers stormade fram och en kollision var oundviklig. Bears nyförvärv ILB Jerrell Freeman tacklade Wentz stenhårt en gång och kort därefter var det Hicks tur att ge Wentz en smak av hur hård den här ligan är. Freeman fick upp farten här och tvingade nästan fram en interception på spelet efter tacklingen när han läste en screen pass, men spelet blåstes av som en inkomplett passning.

Eagles lyckades med en del bra serier men fattades skärpa i det avgörande läget. Trots bra försök slarvade WR Matthews bort en TD och Eagles fick nöja sig med ett field goal från 53 yards och att återta ledningen med 7-9 till halvtidsvilan.

Värt att notera i Bears

Cutler blev sackad två gånger i första halvlek, right tackle Massie släpper spelare förbi sig till höger och vänster och är en brist i den offensiva linjen.

Draftvalet nummer ett, OLB Leonard Floyd, har hittills inte visat något överdrivet positivt i sin pass rush.

WR Kevin White inte supersnabb längre och lyckas inte med mycket.

Defensiva linjen var bra på att neutralisera pro bowlern Fletcher Cox, både Sitton, Long och Whitehair var effektiva och Cox var nära osynlig i första halvlek.

Med ett Bears i år utan Matt Forte har Jeremy Langford stora skor att fylla. Bears gick runt på alla sina running backs och mest förtroende fick 24-årige Langford som är åldermannen i den lagdelen och han gjorde en bra match.

 

Andra halvlek

I den första serien blev Cutler övermodig med bollen, tacklades, och gav Eagles matchens första interception. Detta var Cutlers 86:e fumble i karriären, bara Eli Manning har fler på 87 men Eagles gick 3 and out och kunde inte kapitalisera på Cutlers misstag.

Tidigt i andra tvingades Bears spela med två backups på safety och en på nickle corner.  Och det märktes snabbt, Eagles fortsatte att mata både WR och RB och gjorde sin första TD för kvällen när Ryan Mathews från nära håll sprang in sin andra sexpoängare för säsongen. Mathews studsade först på försvaret men behöll bollen och fattningen och kunde springa i en ny båge för sex poäng och göra ställningen till 7-15 med några minuter kvar av den tredje kvarten.

I serien efter Eagles run touchdown gjorde Cutler omgående ytterligare ett fatalt misstag och Eagles vassa försvar fick en turnover när LB Bradham enkelt plockade bollen efter en kort passning från Cutler över offensiva linjen till synes till en osynlig medspelare. Bears straffades direkt när Eagles gjorde det mesta av misstaget med bollen på sin sida och gick till 7-22.

CHICAGO, IL - SEPTEMBER 19: Lamarr Houston #99 of the Chicago Bears leaves the game with a knee injury in the first half against the Philadelphia Eagles at Soldier Field on September 19, 2016 in Chicago, Illinois. (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)

Lamarr Houston, ytterligare en av Bears skador i matchen mot Eagles. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images

Ett redan skadeskjutet Bears fick nu mer problem när Cutler klagade på handsmärtor efter den andra turnovern. Han plockades ut för undersökning och Brian Hoyer kom in med halvminuten kvar av den tredje kvarten. Rutinerade Hoyer som varit i många klubbar började med två 1 st and down passningar men det roliga tog slut när Langford tappade bollen och Eagles tredje turnover var ett faktum.

Om inte förr så var det här matchen rann ur händerna på Bears. Eagles WR Matthews fortsatte att visa pigga ben och springspelet var starkt både genom Sproles och Mathews. Skadeeländet fortsatte för Bears när NT Eddie Goldman blev liggandes när Eagles gick för det på 4th and goal. Efter att Goldman skjutsats av planen fick bortalaget ett nytt försök efter en flagga och Ryan Mathews sprang in bollen och gjorde ställningen till 7-29 efter extrapoängen.

Eagles har inte haft en enda turnover hittills med Wentz vid rodret och Bears hade inget eget recept på att vända matchen mot slutet. Ett tappert försök kom dock genom en av Bears främsta i Eddie Royal som gjorde en fin 65 yards return touchdown med fem minuter kvar.

Slutresultatet skrevs till 14-29.

Slutsats

Chicago Bears har grova problem, dels växer skadelistan, främst på den defensiva sidan och dels får de inte ut vad de hade behövt av sina poänggörare i wide receivers och running backs. Bears åker till Dallas i vecka tre och ingenting, verkligen ingenting, talar för att Bears tar sin första seger för året. Eagles däremot flyger högt och Carson Wentz är hjälte i kräsna Philadelphia en vecka till.

Nyheter

To Top