Analyser

Den nya Melvin Gordon

Melvin Gordon har börjat året på en god ton. Han har kommit tillbaka från ett misslyckat år 2015 till att ha varit en pålitlig och bidragande faktor i Chargers starka säsongsöppning. Det är en ny, självsäker Melvin Gordon som börjar leva upp till förväntningarna.

Chargers valde Melvin Gordon med det femtonde valet i draften 2015. De hoppades få samma dominanta produktion som han levererade på lördagarna för Wisconsin, då han sprang för 2500 yards och 29 touchdowns sitt sista år. Hans första år var dock en stor besvikelse.

Under 2015 lyckades Melvin Gordon egentligen inte med någonting, vilket statistiken påminner om. I sin bästa match sprang han för 88 yards, snittet per match var 40 yards. Han snittade 3.5 yards per försök och hade inte en enda touchdown. Det var tydligt hur svårt han hade att anpassa sig till den roll som Chargers ville sätta honom i. Han var van vid att springa på utsidan, Chargers ville att han skulle attackera upp i mitten av planen. Skador och dåligt spel på den offensiva linjen var ytterligare en faktor som försvårade.

I år ser vi dock en ny Melvin Gordon. En Gordon som lämnat obeslutsamhet och osäkerhet bakom sig, som nu har visar både självförtroende och trygghet i sitt beslutsfattande. Han är säker när han väljer och attackerar hål i linjen. Han vet att han tar rätt beslut och när han gör det så visar han upp den tuffhet och fart som han alltid haft.

Ovan är ett exempel från matchen mot Jacksonville Jaguars. Här gör Gordon allt rätt. Det är ett litet hål som uppstår efter bra blockering från TE Hunter Henry, LG Orlando Franklin och C Matt Slauson. Gordon är snabbt fram till linjen, beslutsam, tar en s.k. jump cut åt höger och exploderar genom linjen.

Det är inte bara vi som ser en skillnad på årets version av Gordon, det gör även hans mamma. Förra året vägrade hon ta på sig hans matchtröja, eftersom hon inte ansåg att han hade åstadkommit något i NFL. Men när Chargers körde över Jaguars i helgen var hon iklädd hans tröja. Hon var tydligen nöjd med hans två touchdowns mot Chiefs vecka ett. Ibland är supportrarnas förväntningar tuffa, ibland är familjens värre.

Melvin Gordon har inlett säsongen lovande. Han hade sin första match med över 100 yards mot Jacksonville Jaguars i helgen. Han har också redan lyckats trycka in tre touchdowns. Med skador på WR Keenan Allen och RB Danny Woodhead kommer mer ansvar ligga på Gordons axlar. Chargers har börjat få utdelning på det höga draftvalet genom årets nya, bättre version av Melvin Gordon.

Nyheter

To Top